Dags att köra nedcabbat!

Imorse ringde Tvåan och Trean samtidigt och ville rå om oss. Trean var solo med barnen. Lilla frun hade vigt dagen åt högskoleprovet. Dessutom var de hungriga och Treans huslighet ligger på samma nivå som M: s. Tvåan undrade om vi ville gå med dem på Moderna Museet. Vi kom överens om att bruncha allihop på Jimmys i Hammarby Sjöstad. Sen ringde även Ettan. Hans fru var på språkkurs och han hade lite presenter från USA att överräcka till Treans barn. Så stora delar av familjen Los Lobos ägnade några timmar åt att knäcka krögarens kalkyl. När notan kom tog man bara betalt för de vuxna, barnen åt gratis.

Barnbarnen är vana restaurangbesökare trots att de bara är fyra, tre och två och ett halvt år. De vet när det är dags för dem att tala om för serveringspersonalen vad de önskar dricka och sitter stilla och konverserar, så där som man kan se franska barn göra när de är ute med familjen. Sånt gläder en mor/farmor.

En svärmors bekännelser
Trean behövde göra lite ärenden så vi passade barnen ett par timmar. OK, jag skulle själv ha blivit tokig om jag kommit på min svärmor med det jag brukar göra hos Trean. Men jag kan inte låta bli att rensa luddfiltret och skölja ur kondensatorn på torktumlaren. Jag misstänker inte att de har en aning om att man ska göra det. Luddfiltret kanske, men inte kondensatorn. Sen går jag på diskmaskinen och rensar silarna på den. Det känns på porslinet om jag inte varit där på länge. Fy på mig!
                 
Vi promenerade hem i kvällssolen längs Hammarbykanalen och Årstaviken, sen upp genom Tantolunden. Ett litet stopp på Thaibåten, som hade premiäröppet, och vi unnade oss lite vitt vin. När M kom ut med vinglasen från restaurangen sa han att han valt mitt favoritvin. Jaså, sa jag, vilket då? Husets, sa han. Det var första dagen på länge som jag körde nedcabbat = lågskor. Det finns hopp!
Snösmältning i Tanto             
Dagens goda nyhet: Lars Winnerbäck har konsert på Zinken 12/8, dvs inom syn- och hörhåll från Tvåan.
Dagens dåliga nyhet: Det är mitt i vår semester och vi befinner oss förmodligen i södra Frankrike.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Livet och äktenskapet är en kompromiss. Kanske funkar 21/7 Sundsvall istället - det finns en plats, den andre Lasse lirar ju som bekant på annan plats numera, om Lars Winnerbäck - du vet??....
Våren är outgrundlig. När vi kom till Prag var det minus en och lätt snöfall, strax därefter +20. Vad säger man? Typ -ingenting!

2006-04-01 @ 22:30:17
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: Christina

Jasså skorna!
Blev intresserad när du skrev nedcabbat för vi har en cabbe och det är lite för kallt att köra nercabbat med den.
Men om en månad så kanske...

2006-04-02 @ 08:49:39
URL: http://bjorkhaga.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0