Nu gjorde jag det igen!

Åt upp större delen av klisterlappen på äpplet. Jag har hört att den typen av lappar är ätliga, men jag förstår inte varför jag inte kollar ordentligt. Är det min glupska natur som gör sig gällande? Nåja, det är i alla fall bättre att upptäcka en halv klisterlapp än en halv mask i äpplet. Jag lärde mig dessutom lite på kuppen. Den nummerkod som sitter på lappen är internationell och alla frukter har sin egen PLU-kod. PLU är en förkortning för Product-Look-Up Number. Är man fröken Tjatlund, så är man.
                                                   
Förmiddagen har gått åt till en massa statistik. Folk vill att jag ska räkna ut en allt möjligt hela tiden. Hur mycket ”äpplen” och ”päron” får vi in och hur många av dem väger mer än 123 gr. Sen får man räkna om, för egentligen menade man hur många ”apelsiner” väger mindre än 93 gr. Och i nästa mejl står det: Kan du ta med ”bananer” när du ändå är igång? Och då gör jag det och lyckas i hastigheten även få med ”krusbär”. Kort sagt, här räknar man sina kärvar för räkningens skull, tror jag.

Den här veckan ska jag leka stressad småbarnsförälder. Svärsonen är i Düsseldorf och Tvåan har månads- och kvartalsskifte med övertidsjobb. Då faller det på min lott att hämta på dagis. Det är alltid trevligt att få rå om lilla S. Just nu är det så mycket som hon liller om och inte liller om. Hon har väldigt bestämda åsikter och liller i hennes fall betyder gillar/tycker om. Vi får se om hon liller om köttbullar.


Kommentarer
Postat av: Christina

Det gör hon säkert.
Ha det gott med barnbarnet:=)

2006-04-03 @ 16:45:17
URL: http://bjorkhaga.blogspot.com
Postat av: Tookskac

Very interesting & professional site.

2009-12-11 @ 11:45:54
URL: http://tookskac.blog.ca

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0