Prat i vädret

Det finns folk i min omgivning som verkar helt besatta av vädret, framförallt väderprognoser och speciellt inför helger. Mitt förhållande till väder är enkelt. Jag tittar på termometern och sen ut genom fönstret. Om jag ser att det regnar kollar jag in aktiviteten på bilarnas vindrutetorkare. Det är en bra indikator på vilka ytterkläder som krävs. Det funkar bra i det stora hela. Det är bara när man ska packa inför utlandsresor som man kan få med sig fel grejer för att man lever för mycket i nuet.

Idag sa DN: s väderruta att vi skulle få skurar och 4-5 grader. Det blev vinterjacka och skurandet började så fort jag klev utanför porten.

Min brorsa hade idéer om att reformera meterologutbildningen. Han hade läst att om man körde endygnsprognoser där man sa att morgondagens väder skulle se likadant ut som dagens, så skulle man ha mer rätt än SMHI. I 80 % av fallen är det så. Se där, envar sin egen väderspåman.

Aftonbladet körde tidigare med följande påstående på sin hemsida: Vädret uppdateras tre gånger dagligen. Konstigt, jag tycker att det uppdateras hela tiden.

Svenne Rubins publik på dekis
Jag gillar att dela upp folk i grupper och kunde identifiera följande kategorier i gårdagskvällens folkhav:

  • Hängivna fans, mestadels män 35-45 år. De såg väldigt sammanbitna ut och kunde alla texter.
  • Ett gäng på sex personer, som brukar komma varje gång. De ser ut som rena missbrukare och det är obegripligt att deras dimmiga hjärnor har koll på när Rubins är i stan.
  • Pantertanter, som blir fullare och stökigare och stökigare under kvällens lopp.
  • Födelsedagsfirarna. Den troliga orsaken att de dyker upp är att nån i gänget har kommit på att den som fyller hade en gammal Amazon i ungdomen.
  • Resten: Såna som tycker om låtar som har texter med större innehåll än hjärta & smärta.
M dansar hellre än bra, så vi stuffade glatt på hela kvällen. Vi var elva som fortsatte till Ekens bar. De flesta var från M: s äldsta brorsas jobb. En av herrarna började bli riktigt stökig, så vi tog en drink och gick sen. Det är vi såna tillfällen man är glad över att ha nära hem. När vi passerade Maria Magdalena slog klockorna ett.


Kommentarer
Postat av: Christina

Kul din uppdelning av folk.
Svenne Rubins är bra har coola och trevliga texter.
Inte bara en gammal Amazon.
Ha en trevlig helg

2006-04-07 @ 11:25:14
URL: http://bjorkhaga.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0