Delade meningar

Jag blir lika förbryllad varje gång listan med de mest beundrade svenskarna publiceras. Ica-Kuriren har frågat 1000 personer under hösten vilken man/kvinna som gjort störst intryck på dem.

Mitt största bekymmer i sammanhanget är hur i hela världen kungahuset alltid hamnar så högt på listorna över högt aktade män och kvinnor. Vad gör de för beundransvärt? Sköter sina jobb? Sitter raka i ryggen? Ler oavbrutet? Gör mesiga uttalanden?

Drottning Silvia hamnar på andra plats på kvinnolistan, när både män och kvinnor säger sin mening. Hon har klivit upp ett steg från förra mätningen. Undrar just vad hon gjort för speciellt 2006? Det märkliga är att om bara kvinnliga röster räknades så skulle hon hamna på första plats. Jag tar mig för pannan!

Och varför blir det aldrig ett himla liv när prinsar och prinsessor gynnas? De får bostäder när det är bostadsbrist, skräddarsydda praktikplatser och annat. Jag skulle vilja se den politiker som kuddar så för sin avkomma, kastas år vargarna.


Kvinnor


Män

1. Margot Wallström

1. Fredrik Reinfeldt

2. Drottning Silvia

2. Ingvar Kamprad

3. Kronprinsessan Victoria

3. Kung Carl Gustaf



(Heja Ingvar! Du har i alla fall gjort något på egen hand)

Kommentarer
Postat av: Inga M

Kanske är detta med att någon gör "ett stort intryck på mig" inte samma sak som att verkligen tycka att någon gjort något bra. Kanske skulle den frågan få fram helt andra namn i toppen på listan.

Kungahuset känns mer som en dokusåpa på riktigt med ovanligt vackra människor i. Jag märker att jag ser dem just så, som en dokusåpa och ett ögongodis. Dessutom delvis finansierat av mig via skattsedeln så jag tycker mig ha rätt att glo ordentligt på dem utan att skämmas för min nyfikenhet. Så sett så är kungahuset prisvärt. Jag får en hel del underhållning för pengarna (ganska lite kostar det oss var o en)

Sen kan jag väl rent krasst ekonomiskt se att det ibland gynnar Sverige image-mässigt i världens ögon. Kungahuset gör att vi syns o hörs, skrivs om o talas om i andra länder. Fast man kan ju fundera på vem som i sista hand gynnas av det. Det håller ju inte priserna på olja o el i schack.

2006-12-29 @ 06:29:49
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: johannapannan

ja du.. sådana där listor kan vara knasiga ibland. Själv är jag faktiskt en riktig kungahusgillare, fast det är nog mest för att jag fortfarande lever i min "prinsessvärld" *ler* jag läste dock Ingas inlägg och jag håller nog med. De är Glo-godis för mig med.
Margot gillar jag.. Annars kvinnor som gjort intryck på mig. Vem skulle man då slå till med? Hm..

2006-12-29 @ 22:13:01
URL: http://johannapanna146.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag skulle gärna vilja ha lite mer skandaler för pengarna. Jämfört med Danmarks och GB:s kungahus ligger Bernadottarna verkligen i lä.

2006-12-30 @ 15:33:15
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0