Fast food & fast föda

Ingen hade tid med mig på lunchen. Dessutom är mitt privata lunchrum ockuperat av två fjortisar, som fnissar ikapp. I brist på annat fick Fredrik Lindström duga. Tur att modern inte lever längre. Jag gjorde något som var totalförbjudet hemma; åt och såg på tv-program samtidigt.

En viss uppryckning, tyckte jag. Ämnesvalet, mat genom tiderna, kanske bidrog. Tidsperioden, som behandlades, var inte särskilt lång. Det kändes som världshistorien hade sin början 1968. Inte mig emot, de flesta av mina starkaste minnen härrör från tiden efter 68.

Mathållning har verkligen ändrats under min livstid. Jag fick en påminnelse om det när jag för några år sedan såg en tv-repris på ett Ture Sventonavsnitt (1989), där han förminskade korvkaka. Vem i hela friden vet vad korvkaka (lever, korngryn, ägg, mjölk) är, sådär på rak arm?

Andra maträtter som jag vänt ryggen: Pölsa, isterband, fläskkorv, köttsoppa, pannkaka, bruna bönor med fläsk, fläsk och löksås, falukorv i alla former och format. All husmanskost kan man summera det till. Möjligen skulle jag kunna tänka mig att äta rotmos, men det kan ingen annan i familjen.

Nu ska jag vässa armbågarna ta mig ut på mat- och dryckesmarknaden och inhandla ett och annat. Kylskåpet gapar pinsamt tomt.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Visst har maten ändrats! Jag gillade verkligen en hel del av de här husmanskosträtterna. Modrens hemgjorda hackkorv och isterband till exempel. Men jag köper inte så gärna och äter. Känner mig lite skeptisk till innehållet, fast det är säkert inte sämre än den älskade falukorven. Fläsk o löksås äter vi ofta eftersom gubben älskar det.

Påminns om våra ändrade matvanor när Stockholmssonen igår kväll förvånat konstaterade att vi numera dukade och åt framför TVn.
- Det fick vi aldrig göra när vi var små!

Jag tröstade honom med att nu hade vi ju lärt honom normen, nästa steg var att lära sig överskrida den. Huvudsaken att den finns kvar.

2006-12-23 @ 05:48:05
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Keira Knightley

Good site! Good anti-spam protection of guestbook! Keep it up!

2010-11-29 @ 12:23:42
URL: http://keira-knightley.blog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0