Jaktdrev

Medan övriga Sverige jobbat upp julstämningen flera grader, har jag ägnat mig åt helt andra saker den senaste timmen. En jagande kompis hade skjutit fler rådjur än han själv hade behov av och vi köpte ett av dem. På köpet fick vi två framskånkor från ett trafikskadat djur.

Så jag har knäckt benen på Bambi. Ingen lätt uppgift för en söderböna, men nu ligger djuret i plastpåsar i frysen. Vårt eget skåp huserar bara sadlarna, mer får inte plats. Resten ligger i en frys i källaren. 

Om jag var politiker skulle jag få avgå med omedelbar verkan. Vi är så om oss och kring oss och utnyttjar varje förmån som våra anställningar kan ge. Idag utnyttjar vi utan att rodna, hyresvärdens lånefrys. Den är avsedd för hyresgäster, vars frys pajat och någon ny inte blivit levererad. Där ligger våra 1,3 rådjur.

Det som verkligen skulle dra igång kvällstidningsdrevet är att M:s arbetsgivare, på olika sätt, fixat lägenheter till alla barnen. Och hör och häpna: två av dem i innerstan.


Kommentarer
Postat av: Anonym

när jag åkte till jobbet härom morgonen såg jag tre betande rådjur i skogsbrynet, någon dag tidigare såg jag en räv springa över vägen, dom är vanligtvis rätt små - mindre än man tror, men denna såg frisk och frodig ut - med svansen glatt svängade i luften.
näringsslivets, fackets och topp-politikernas berikande av varandra och släkter - gör en ju bara förbannad.
God jul och alltihopa!

2006-12-23 @ 18:23:18
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: Inga M

Rätt tillagat är rådjur gott. Jag är inte bra på det men just nu spelar det ingen roll. Vi har nästan inga rådjur kvar här. Det som inte vintern tog förra året bet lodjuren ihjäl.

2006-12-25 @ 08:18:38
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: En liten tant

Så kittlande information man fick sig livs här! Otillbörligt utnyttjande av Lånefrys... jojo, i de lugnaste vatten... Men det är klart... fick jag tag i rådjurskött skulle jag kunna begå både det ena och det andra för att kunna förvara det.
God Fortsättning på helgen!

2006-12-25 @ 21:17:04
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: frktjatlund

Mina Bambi sköts på Kungliga Djurgården. Sadeln är tllagad och uppäten. Inte alls dum!

2006-12-26 @ 16:56:25
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0