Lönedax

– det bästa lilla daxet jag vet. Speciellt den här lönen där bonusen för 2005 ingår. Så skulle varje lönebesked se ut, dock helst utan avdraget för engångsskatt. Aldrig är man riktigt nöjd. Jag tänker betala av en rejäl slant på lånet för den blänkande kökspjäsen. Det lånet kostar alldeles för mycket.

Vi kommer ha utvecklings/lönesamtal under kommande månad. Jag jobbar i en mansdominerad bransch så det hjälper upp mitt löneläge. Däremot är min position en riktig dead end på företaget. Även om mina arbetsuppgifter oftast är kul, så känns det lite trist att tänka att så här kommer arbetslivet att se ut fram till pensionen. Jag tror inte att jag har så stora chanser att kunna byta arbetsplats. Mina färdigheter är alldeles för nischade för att uppskattas någon annanstans.

En kompis till mig berättade om sitt första utvecklingssamtal, som utspelade sig när såna samtal var en nymodighet. Hon jobbade som drifttekniker på ett av stans värmeverk. Under samtalets gång ställde hon en fråga i stil med ”Vad ska jag göra för att komma ifråga för befordran”? Varvid chefen säger ”Men lilla gumman, du sitter på det”. Vad gör man? Skönt att min chef är betydligt proffsigare.

Jag köpte några böcker på rean, bl a tjock pjäs som beskrev olika ords etymologi. Jag blev livligt hånad för detta av övriga familjen. De tycker redan att jag är en riktig Messerschmidt, som håller på och hakar upp mig på andras formuleringar, ja rent av patetisk. OK det kan hända. Men dottern förbannade sin härkomst när hon igår kom på sig att rätta en kollega som sa att hon var konfundersam. Själv har jag arbetskamrater med beslutsamhetsångest.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0