Apropå solsveda

I min värld är svenska föräldrar dåliga sådana om deras lilla barn saknar mössa i solsken. På Menorca konstaterade vi att engelska föräldrar gått steget längre. Alla barn hade heltäckande solskyddskläder på stranden. Flickorna i rosa-lila och pojkarna i blå-turkosa utstyrslar med färgmatchande badskor.

Nu har jag sett att det dykt upp i Sverige också. Polarn & Pyret har en variant och på nätet hittade jag Sunmate. Apoteket säljer en variant (according to M).


Kommentarer
Postat av: Ninni

Just såna dräkter såg jag på Mallorca när vi var där för några år sen.
Jag tyckte att det såg hemskt otäckt ut och varmt att gå runt i!
Och är det verkligen bra att gå runt i flera timmar i våt baddräkt??
Visst ska man skydda sina barn, men pigmentet bör väl tränas lite grann också.

2006-06-16 @ 16:46:31
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Annaa M

Tänker på samma sak som Ninni, att det ser väldigt påklätt och syntetiskt ut, men försäljarna hävdar ju att de är snabbtorkande. Sen tycker jag att kläderna är extremt fula, mina barn skulle aldrig tagit på sig något dylikt. Däremot skulle min Mellan önska sig något heltäckande svart med rånarluva till Spanienresan. Hon fasar för hur två fester i bleka kläder som kräver vit genomskinlig hy kommer att förstöras av rödfnas. Vi köper barnsolkrämer för ansiktet och kladdar in över hela kroppen. Skugga och inomhus? Icke, hon har tänkt surfa i två dygn innan festerna börjar!

2006-06-16 @ 18:59:28
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: En liten tant

Men hu så hemskt! Våtvärmande omslag och urinvägsinfektioner, tänker jag på. Vad har hänt med solhatt och t-shirt? Är det ute? Det ståtade Arvingen i som liten. Plus solskyddsmedel förstås. Och fika i skuggan. Och äta i skuggan. Å förstås sova en stund i skuggan.

2006-06-16 @ 20:38:29
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: frkt

Trean hade dubbla kepsar vända åt olika håll. Vi höll oss mest i skuggan och jag kan inte komma ihåg något större problem med solsveda.

2006-06-17 @ 11:45:40
Postat av: Lokejenny

Thank you for producing such a down to earth site.

2009-10-16 @ 09:56:44
URL: http://lokejenny.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0