Brott och straff

I helgens DN fanns en intressant artikel av Niklas Ekdal på temat om Hagamannen är ansvarig eller sjuk. Det är lätt att anamma cirkelbeviset: Så sjuka saker gör inte en frisk människa. Men med ett sånt resonemang kan man aldrig göra någon ansvarig för allvarliga brott.

De flesta människor kan göra dumma saker under inverkan av alkohol. Det är inte bara jag som hängt med hockeyspelare på rummet, som bekant. Men det är skillnad på dumheter och brott och oavsett vilket så får man ta ansvar för sina gärningar. Om inte annat gäller regeln: Som man sår får man skörda.

Mindre allvarligt brott
Tvåan berättade om en av hennes jobbarkompisar. Åke var den som var absolut mest entusiastisk över Berlinresan. Han lever verkligen för fotboll. Tvåan hamnade bredvid honom på Olympiastadion och redan när matchen började var han dyngrak.

I halvlek hade Åke somnat och Tvåan gjorde sporadiska försök att väcka honom. När Ljungbergs mål äntligen kom var det fler som försökte få liv i honom, men han bara hängde med huvudet och upprepade: De e schtort de här! De e schtort de här!

Trist för en entusiast att erfara att det största man varit med om, var man aldrig med om.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Har ju hört om dem som varit på festivaler men aldrig hunnit längre än att krypa mellan tälten men haft så jävla roligt fast de redan på bussen hem glömt vilka tält de kröp mellan och inte såg ett enda band...

2006-06-19 @ 17:02:55
URL: http://annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0