Galna typer

Grannen bredvid
Vårt tv-tittade har reducerats sen hon flyttade in. Vi kan inte prata samtidigt som tv:n är på. Då bankar hon frenetiskt. Nu har värden lovat att extraisolera mellan våra lägenheter.

Grannen ovanpå
Hon började gnälla om att gungorna och rutschkanan försvunnit från gården. Och vad är det för knäppa röda plattor man lagt där gungorna stod? Lekplatsen håller på att byggas om och nu är det helt andra regler som gäller för att uppfylla säkerhetskraven. T ex mjukt underlag under gungställningar, något som jag trodde att småbarnsföräldrar skulle välkomna.

- Vad knäppt! Barn har fått landa i sand i alla tider, var grannens kommentar. Man skulle kunna tro att hon, mamma till en treåring, skulle uppskatta förbättringar.

Grannen tre portar bort
En man som kallar sig Husombud. Han har delat ut en massa skrivelser om vilka regler som gäller i fastigheten, framförallt vad som gäller i tvättstugan. Brukar det inte vara kvinnor i 60-årsåldern som tar på sig uppgiften att uppfostra andra tvättare? 

Efter tre utskick fick han ett brev från värden om att han skulle lägga ner verksamheten. Det fanns hyresgäster som känt sig påhoppade. Idag kom alster nr 4 och 5. Var kommer energin ifrån?

Försäkringskassan
Ja Annaa, i kontakt med dylika myndigheter kan man aldrig vara nog tydlig. Men ibland kan även Försäkringskassan ta poäng. Det här inträffade för sisådär tio år sedan.

Brorsan hade varit sjukskriven och skickat in alla papper. Försäkringskassan slarvade bort ett intyg och krävde att han skulle skriva under ett nytt. Brorsan är en riktig bråkstake, snudd på rätthaverist, och han gjorde ett personligt besök på det lokala kontoret och meddelade handläggaren att han minsann inte tänkte komma in med något nytt papper. De fick lösa frågan på annat sätt.

Handläggaren nobbade och till slut sa Brorsan att det var lika bra att han fick prata med chefen. Underhuggaren gick in i kontorslandskapet och efter några minuter reste sig chefen, en äldre kvinna, och sa högt över hela kontoret:

- Lasseman! Nu skriver du under intyget annars ringer jag till mamma Betty. 


Chefen hade bott granne med oss för många år sedan och kände igen efternamnet. Inför det hotet kapitulerade Brorsan.


Kommentarer
Postat av: svartvitan

Brorsan och F-kassan var en höjdare*skrattar*
Galna grannar kanske man också kan skratta åt om man är på riktigt bra humör.

2006-06-07 @ 19:46:58
URL: http://svartvitan.blogg.se
Postat av: Anonym

Håller med föregående.
Försäkringskassan är nog ett kapitel för sig!
Man ska kanske inte underskatta vikten av den "sociala kontrollen" och visst är det en förmåga/tillgång (som chef) att kunna fånga tillfället i flykten och med ett minimum av ansträngning smidigt "lösa problem"!

2006-06-07 @ 20:28:50
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Vad gäller din bror och FK...*skratt* Ibland är det bra att ha kontakter, andra gånger är det rent åt skogen...
Jodå... Såna grannar har jag också haft, undrar lite om det kan vara samma... Hmmm.

2006-06-08 @ 01:55:44
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: petra

Håller med alla föregående - grannar och F-kassan..ja, dessa fenomen förtjänar helt egna bloggar!
För övrigt var det kul att höra om ditt intresse för just klädedräkter genom tiderna - frk tjatis - jag gjorde faktiskt också såna arbeten i skolan! Min mamma hade så fina och bra böcker som man kunde hämta stoff ur - hon var ju kläddesigner...

2006-06-08 @ 10:03:30
URL: http://sallyklee.blogg.se
Postat av: Toker

Hehe det var en hel samling med "glada" människor :)

2006-06-08 @ 11:55:01
URL: http://toker.blogg.se
Postat av: flasknosen

Som tidigare sagt var här ovan, grannar och försäkringskassan. Finner inte ord för dessa två företeelser, utsända av...?

2006-06-08 @ 14:46:08
URL: http://flasknosen.blogg.se
Postat av: Ninni

Ja herregud!!

2006-06-09 @ 18:09:27
URL: http://ninni.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0