Hur lat får man bli?

Precis hur lat som helst, enligt mitt förmenande.

Vi gick ut hårt. Riddarfjärden runt under förmiddagen, men sen tog mañana-takterna ut sin rätt. Vad gör man när termometern närmar sig 28? Tre timmar på Söderkisens uteservering med lunch/middag och läsning ihop med flera andra flämtande gäster. Maten var jättebra till överkomligt pris.

Sen masade vi oss till Rivals balkong och drack ett par vinglas ihop med Jacob Eklund. Ja, han drack öl och vi tog vin. Ihop och ihop? Han satte vid bordet bredvid och läste kvällstidningen och vi utbytte några intelligenta tankar om det ovanligt vackra vädret. 

M har kontakt med honom i jobbet, så det känns inte som någon riktig kändisspotting. Det blir alltid lite kallprat när de stöter ihop. M är kanske den enda ”riktiga” människan han har att göra med?

Under ytan
Tvåan berättade och den examensfest de varit på i fredag. Det var en kompis som fick sin sjuksköterskelegitimation. Vi känner kompisen och föräldrarna.

Farföräldrarna ägde en villa i förorten. Pappan i kompisens familj framförde önskemålet att om farföräldrarna tänkte sälja villan så ville de väldigt gärna köpa huset. Men plötsligt fick de se huset utannonserat till försäljning hos en mäklare och de fick bjuda på objektet som vilken köpare som helst. Det svider fortfarande tjugo år senare.

På examensfesten var även farföräldrarna inviterade och farfar satt och skroderade inför Tvåans make om hur de tidigare ägt huset och vilken möjlighet de erbjudit sonen genom köpet.

När det var dags för uppbrott från festen blev familjekonflikterna uppenbara. Brorsan till kompisens pappa var där med sin fru. Han vägrade totalt att dela taxi med föräldrarna, trots att de bodde längs hemvägen. 

Farföräldrarna kan förmodligen vara glada över att de överhuvudtaget kom ifråga för inbjudan.

(Hoppas att jag syftat rätt i beskrivningen, annars skyller jag på dåligt sällskap (Jacob E)).


Kommentarer
Postat av: Ninni

Mysig dag!! Har vi också haft, solen skiner fortfarande och har gjort så hela dan...härligt!
Vi fyller fortfarande poolen får se om det blir klart i kväll!

2006-06-11 @ 22:17:19
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Jösses vad varmt det var i går. Trodde att jag skulle rinna bort medan jag väntade på bussen till mitt hem i norrland.

Så suck! nu är jag i norrland och inte nere i dina trakter.

2006-06-12 @ 12:10:57
URL: http://ninajohangarden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0