Privata preferenser

Det verkar som andra har mycket lättare att komma på vad de tycker om. Jag måste vara en ljummen person för jag kan inte komma på vad jag skulle vilja lista som ”tyck om”, förutom allt det där uppenbara (livet, familjen, vänner, jobbet, mat osv.). Min personliga profil får fortsätta att vara tom. Men här kommer några saker som jag gillar i samband med bloggning:

  • Punktlistor (De får en att verka strukturerad och ordningsam.)
  • Rappa rubriker (OK, jag försöker åtminstone)
  • Parenteser. (Man kan lägga till små förklaringar (Ännu bättre blir det med parentes i parentesen (Det använder jag ofta i jobbet (programmering))))
  • Tyska (Det dök upp nyss, måste vara fotbollen. Speciellt kul är det med cowboyfilmer dubbade till tyska. "Bitte meine Herren. Die Hände hoch" låter så läckert.
    Vi avverkade en binge dubbade Trinityfilmer för 20 år sedan på videobarer på Kanarieöarna. En titel kommer jag speciellt ihåg: Mann nannt ihn Mücke. Vi fattade inte vad det betydde förrän vi av misstag råkade köpa en solkräm mit Mückenschutz. Den luktade konstigt och på engelska stod det något med mosquitos. Mannen man kallade myggan var jättelik. Tysk ironi?)
  • Retoriska frågor (Det ger en väldig känsla av ”kommunikation”)
  • Citattecken (eller dubbelfnuttar. Jag hade en engelsk lärare på en kurs Unix (operativsystem) och han var om möjligt ännu mer förtjust i fnuttar. Han sa ideligen doublefnatts and actionfnatts (`). Det fanns tydligen inget begrepp som var lika beskrivande på engelska.)
Ha en trevlig fredagskväll! Det tänker jag ha (hoppas jag, i alla fall).

(Jag skrev detta i Word och körde stavnings/grammatikkontrollen och jag förstår inte varför den hela tiden sa: ”Kontrollera antalet parenteser”.)


Kommentarer
Postat av: Blogge Bloggelito

Låt mig hjälpa dig med listan:

* att blogga
* fotboll
* växter
* öl
* språk

(Baserat på vad du själv skriver på bloggförbladet...)

2006-06-16 @ 18:43:22
URL: http://www.xingfu.se/blogge/
Postat av: Nicolin på Fädernegården

När jag jobbade på fiiina korrekta arbetsplatsen som sekr (till ekonomichefen) (på den tiden fanns inte Windows)vi körde med WANG (häst och WANG) (ha ha). Vi hade följande uppslagsböcker på skrivbordet.
•   "Svåra ord" (Lexikon med över 12 000 ord med förklaringar) (Eskil Källquist).
•   "SKriva på kontor" (SIS)"
•   "Svenska idag" (Bertil Molde)
•   "Uppslagsbok för skrivbordet" (Eve Trobäck)
•   "Svensk Handordbok" konstruktioner och fraseologi, (Norstedts) och så givetvis
•   "Svenska Akademiens Ordlista".

Då var Windows word i sin början och i ”Häst och WANG”-systemet fanns inte samma finesser. För att alla sekreterare skulle skriva exakt lika så hade vi ”kurs” varje fredagsförmiddag av ”datatjosan” (kul kille). Alla marginaler och indrag skulle se exakt lika ut på alla dokument som alla skrev.

Ordning och reda och inte som nu när punkteringarna inte följer med från Windows. Ha en trevlig kväll.

2006-06-16 @ 19:09:19
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: frkt

Öl ligger inte så högt på gillalistan längre. Jag tappade smaken för brygden under en period av GI-bantning. Nu smakar det för sött för mig.

Min första kontakt med ordbehanling var på ett advokatkontor, där man upplät ett helt rum för en Word Processor. Det var i samma veva som food processor började lanseras. Jag såg framför mig hur sekreterarna vispade runt bland alla formuleringar, paragrafer och ord.

2006-06-17 @ 11:51:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0