Programverksamhet

Jag var på ett frukostseminarium högst upp i Wennergren Center. Utsikten var imponerande och den skulle säkert vara ännu mer anslående om vädret varit bättre. Föreläsningen handlande om Lean Production och vi kunde snabbt konstatera att vårt företag redan tillämpar det mesta av principerna. Vi har bara missat att sätta engelska etiketter på det vi gör.

Det är märkvärdigt att det finns så många människor som pysslar med att spalta upp självklarheter och presentera det med PowerPoint. Vad gjorde alla dessa personer innan Office-paketet fanns? Nä, nu var jag elak. Det kanske finns anledning att tänka till på ett helt annat sätt i större organisationer.

Idag var jag tvungen att göra en programändring. Inget konstigt i det i sig, jag gillar att ändra på saker. Men jag brukar inte gå in och modifiera kod dagen för semestern. Det är så lätt att halka till på tangentbordet och be datorn göra något, som den inte alls ska göra. Som fel till exempel. Jag håller tummarna och mobilen fulladdad om något går snett.

linnea-2
Sen tog jag igen lite av tiden jag emellanåt skänker till jobbet, när jag jobbar hemifrån. Jag erkänner, programmet till begravningen är klart, utprintat, skuret och vikt. Lillsyrran gav mig ett underlag hur hon tänkte sig att det skulle se ut. Hoppas hon inte tycker att jag lagt näsan i blöt alltför mycket med mina ändringar.


Kommentarer
Postat av: Anonym

många ggr är yta är viktigare än innehåll i usa, amerikansk teori är jag alltid skeptisk till, sen får det lean eller nåt annat fint.
mammor är alltid viktiga, fast dom kan vara jobbiga.
syskon är viktiga.

2006-05-18 @ 19:31:51
Postat av: frkt

Jag vet inte om det är en amerikansk teori. Den utvecklades på Toyotas anläggningar.

Wakarimasu??

2006-05-18 @ 21:12:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0