Livet är som en cd-skiva

När jag kutade iväg till tunnelbanan, strax efter 18.30 var det kalabalik i korsningen Hornsgatan-Ringvägen. En människa låg på vägbanan och ambulanspersonal stod hukade över personen. Förutom ambulans, hade flera polisbilar stannat med blåljusen på. 

Nu när jag kom hem vid halv tiotiden, tänkte jag pipa in på Konsum för att greppa en mjölktetra. Men affären var stängd, bara ett anslag på dörren där man beklagade att man inte hade öppet som man brukar. Undrar vad som hänt?

Annars hörde jag en bra liknelse under kvällen: 
Du hör en ny låt som du gillar på radio. Den är så bra att du bestämmer dig för att köpa en cd med artisten. Väl hemma, när du spelar den på stereon så tycker du inte att alla låtar är lika bra. Det finns några som du inte alls gillar.

Hur gör man i ett sånt läge? Jo, man slänger inte skivan utan man hoppar över de trista partierna och spelar bara dem, som man tycker är bra. 

Positivt tänkande, med andra ord. Sysselsätt inte tankarna med problemen. Det är bara trista partier. Utan fokusera på det som är bra i livet.


Kommentarer
Postat av: Anonym

det är ju helt fel fokus, att fokusera på det som är bra, hur kul är det?
tacka vet jag att äktsvenskt genuint mångordigt gnäll över sakernas tillstånd!

2006-10-05 @ 22:04:25
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: frktjatlund

"Ibland behöver den bittraste en portion snömos"
Dalai Luma

2006-10-05 @ 22:33:11
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Quid Vis

Jag håller med dig. Har man blivit lite klämd i livet så är det bra om man kan "hoppa över" det och bara tänka på, och sätta värde på det som är bra även om det bara är smått.

2006-10-06 @ 09:47:16
URL: http://quidvis.blogg.se
Postat av: Annaa M

Fast om jag ska säga nåt riktigt förnumstigt så är det lutiga med såna där skivor att plötsligt tycker man några av de där rätt trista låtarna är jättebra...

2006-10-06 @ 10:31:37
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Anna, menar du att vi ska satsa på självspäkning?

2006-10-06 @ 16:05:28
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0