En kvinnas doft

Vår granne på nedre botten håller på att deka ner sig mer och mer. Hon har en mer stökig sambo/särbo. Det var han som togs av polisen för ett tag sedan, när hon vägrade släppa in honom. Flera gånger har jag mött honom strax efter sjutiden på morgonen, då jag varit på väg till jobbet och han kommer med dagens första öl från jourbutiken.

Det finns ett soprum i porten, som det kan lukta obehagligt från då och då. Nuförtiden stinker det värre från hennes lägenhet av rök och gammal fylla. Jag är inte så drabbad eftersom vi bor så högt upp; jag bara håller andan i väntan på hissen. Däremot vet jag att mer närbelägna hyresgäster klagat direkt till henne.

Igår kväll kom vi hem från barnvakteriet hos Tvåan, strax efter 23. Då luktade det värre än någonsin, dessutom hördes uppretade röster som tycktes kunna övergå i lägenhetsbråk. Märkligt begrepp, förresten. Imorse, när jag öppnade ytterdörren räckte stanken ända upp till oss. Och då var kontrahenterna på bottenplanet fullständigt eniga igen och höll på att fumla med dörrlåset. Eniga om att det var dags för dagens första öl på Jonnys jourköp.

Sorglig utveckling och jag hoppas att kvinnan slänger ut karlsloken fortare än kvickt.

Det blev en dålig doftstart på dagen, därför kändes det som ett image170
reningsbad att passera Ringvägen 78. Där går tvättstugans
ventilation rakt ut över trottoaren och väckte upp ett av barndomens
finare luktminnen. Mamma blötlade och förtvättade alltid i Fenom.
Jag brukade öppna linneskåpet, bara för att dra in lukten av rena
lakan.

Nu stod en äldre kvinna och tömde en maskin i källareplanet och
renade på så vis mina näsborrar.


Kommentarer
Postat av: Inga M

det måste vara obehagligt att ha sådana grannar. Det blir ju lite av ansvar över det hela också, hur mår den här kvinnan? Slår han henne? Sånt skulle jag fundera över.

Minns när jag bodde högst upp i ett gammalt hyreshus av trä. Längst ner bodde en ung dam där det ofta var fester av olika slag o lättare bråk. Jag var konstant rädd att de skulle somna från några stearinljus och tända eld på hela kåken. Jag skulle ha inte ha haft en chans att ta mig ut.

2007-04-19 @ 20:51:24
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Det är nästan så att man känner lukten av Fenom. Min mamma blötlade också tvätten i Fenom. Jag fick vecka örngottsbanden med en bordskniv. Linneskåpet var oklanderligt.

2007-04-19 @ 21:28:52
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0