Mållös

Hur går det för mina skator? Bara bra, tackar som frågar. De bygger vidare på sitt bo i trädet på gården, okänsliga för skathataren.


skatbo

Pinnarna som sticker upp i toppen av trädet är delar av deras nya bo. Jag har ingen aning om vad det är för slags träd, men det är knotigt och vackert. M tror att det heter något på spiral*, men jag hittar inget träd som heter så.

Annaa hade en grym och vild fantasi om sin störiga granne och jag vill ju inte vara sämre. Skathataren har bott i huset länge, han bodde här när vi flyttade in för 15 år sedan. Under tre-fyra år var han borta och dök bara upp några dagar sådär var tredje månad.

Enligt honom själv bodde han i Skåne och byggde på Öresundsbron. Ha! sa vi och dömde honom till flera års fängelse för något narkotikabrott. Hans regelbundna uppdykande i vår trappuppgång var bara en serie obevakade permissioner.

Inte är skathataren någon byggnadsarbetare. Både före och efter "Öresundsbron" har han jobbat som chaffis.

Annars ägnade vi delar av den här strålande vårdagen till att i sakta mak ta oss runt Riddarfjärden. Vid Slussen stötte jag på en f d arbetskamrat.
- Och du blir bara yngre och yngre, sa den snälla människan.

Vid Tegelbacken korsades min väg av en nyare bekantskap, som säger:
- Vad fräsch du ser ut! Har du solat?

Så skulle jag alltid vilja ha det; en gång i kvarten vill jag höra en komplimang längs min väg. Världen blir så mycket trevligare på det viset. Hm, jag kanske borde vara lite frikostigare med den varan själv.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag och resten av bloggvärlden följer skatornas kamp mot skathataren med stor spänning. Jag har inget principiellt mot skator men de väsnas förskräckligt. Om jag hade ett skatbo i byggnation strax utanför ett sovrumsfönster så skulle nog jag också bekämpa det också.

Men vi har flera skatbon i de höga träden på vår tomt och de stör inte så de får vara kvar. Gubben säger att skator betyder tur och att man inte får riva skatbon. Men jag som blir galen om jag inte får sova skulle nog strunta i det och riva i alla fall. För några år sedan var jag nästan på väg att handgripligen strypa några tranor som envisades med att ha konsert här varje morgon kl 4 under en hel sommar. Det finns gränser för vår djurvänlighet speciellt när man bor som vi gör mitt ibland dem.

2007-04-14 @ 23:33:30
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Annaa M

Jag hade en gök en gång på en telefontråd utanför mitt fönster i ett hus på Irland. Ett skatbo är en ren fröjd jämfört med denna enda gök. När man har en gök på nära håll fattar man hur långt borta gökar vanligtvis är.

Mer skator åt folket!

2007-04-15 @ 23:52:21
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag tror att skatorna gör vad de kan för att bli fler. Det verkar så.

2007-04-16 @ 20:28:19
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0