Uppdrag förvanskning

Det finns några rättesnören i mitt liv. Här kommer några axplock:

  1. Undvik grävande journalistik allmänhet
  2. Sky Janne Josefsson i synnerhet
 

Den självklara orsaken är att jag vet att många av inslagen i programmet inte är gjorda för att ställa makthavare till svars eller avslöja brister. Man har redan i förväg bestämt sig för en sanning eller tes och den tänker man bevisa till varje pris oavsett hur det egentligen förhåller sig.

Allt vinklas utifrån den förutfattade dogmen och skickligt använder man sig av olika formuleringar, som inte är några direkta lögner men som styr tittarnas uppfattningar i "rätt" riktning. Fyraåriga Marias äldre manlige släkting är t ex inte alls farbror Bosse, 53, utan sjuårige kusin Klas.

Nu förbinder jag mig att under en period bära "Tack Britta-märket", som en hedersbetygelse tillägnad Britta Svensson i Expressen. Hon slår huvudet på spiken och avslöjar också att Josefsson är lat också inte ens orkar gräva.

 

Sen fattar jag inte hur den mannen kan sova på nätterna med tanke på konsekvenserna för de människor han misshandlar eller hur lätt det är att få igång folk. Vem minns idag sanningen om inslaget från Oskarshamn?


Kommentarer
Postat av: Inga M

Håller med Dig! Jag läste också Britas krönika och den var superbra. När Janne J vid något tillfälle säger ungefär att vid någon tidpunkt i arbetet med ett nytt program så känner man om det kommer att slå.

Han skiter alltså egentligen i alla inblandade bara han får ett program som slår.

Var det inte han som klagade på en socialförvaltning som tog vårdnaden av ett barn från ett utvecklingsstört par. Det omhändertagandet var välmotiverat men allt blev en tragedi för tjänstemännen som hängdes ut i kvällspressen med namn och bild i någon sorts vendetta.

2007-04-13 @ 21:27:41
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Annaa M

Jämmerligt att skåda alla kommentarerna till Brittas krönika! Svenska folket, åtminstone det Expressenläsande, vill ha Janne J som hjälte, det är honom de känner till. De vill förakta politiker och kommunala tjänstemän och det får de hjälp med.

2007-04-15 @ 23:49:46
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Det verkar som människors stora önskan är att få sina fördomar bekräftade och där bistår JJ så gärna, så.

2007-04-16 @ 20:29:36
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0