Högervriden stress

Jag bara älskar forskning, speciellt i den psykologiska sfären. Man kan dra sådana långtgående slutsatser av ingenting.  Ta den här undersökningen t ex.

"I facktidskriften Journal of Child Psychology uppger forskarna nu att det är vanligare att mammor som vaggar barnen med höger arm lider av stress än de som använder vänster arm."

Tacka sjutton för det! Flertalet mammor är högerhänta och att i det läget bära barnen på högra höften är att ge sig själv ett allvarligt funktionshinder. Bästa handen är upptagen av statiskt arbete och precisionsjobbet överlämnat till den klumpigare vänstra handen.

Kurs 1 i barnavård: Lyft upp barnet med båda händerna. Sätt barnet så det grenslar vänster höft. Kläm barnet mot sin kropp med vänster arm. Ansträng dig för att få barnet att själv hjälpa till att hålla  sig kvar med en "bensax". Voila! Du har bästa handen fri och kan fortsätta steka pannkakor.

Kommentarer
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Så klart man bli stressad av att ha högerarmen upptagen med en baby, för då hinner man ju inte göra något annat. Om man inte är vänsterhänt förstås. Min teori är att man automatiskt har barnen på vänster arm för att de ska känna hjärtslagen från mamma.

2007-08-30 @ 21:32:20
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: F

Fascinerande med alla ämnen de kommer på tanken att göra undersökningar kring. Och slutsaterna de drar är ibland makalösa.

2007-08-31 @ 15:32:12
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: frktjatlund

nicoline; jag har också hört det där med de lugnande hjärtslagen.
neverkeso; det gäller att hitta en liten nisch där man kan få anslag för idiotundersökningar som görs med den fria vänsterhanden.

2007-08-31 @ 20:00:36
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0