Läget?

Jaha, här sitter jag och gillar läget. Nej, det gör jag inte alls, möjligen finner jag mig i situationen men jag är osäker på om jag har förmågan att göra det bästa av den. För varje år som går är man piskad att gilla läget mer och mer.

 

Varför sprider sig denna militära fras som en löpeld? Och i vilken bemärkelse gillar man själva läget? Knappast i form av att man tycker om sakernas tillstånd, möjligen att man tvingas godta det hela.

 

Nu över till lägen jag för tillfället ogillar, men ändå tvingas gilla.

 

Dn rapporterar att sommaren är över utan att ens ha börjat. Väderläget gör dessutom att matpriserna drar iväg. Men vädret har haft det positiva med sig att jag redan plockat kantareller, både på Ica och i skogen. Svampsäsongen har mitt fulla gillande.

 

Men trängselskatten, som drar igång idag? Jag känner mig ambivalent. Det ska bli intressant att se om trafikströmmen minskar på min gata hemma i stan. Förra vändan var skillnaden märkbar, men den här gången ska kostnaden bli avdragsgill för företagare har jag hört och det kan påverka effekten.

 

Det var länge sen jag gillade rökning. Arga morsan i lägenheten under mig brukar hänga ut genom sovrumsfönstret och blossa. Vet hon inte hur farligt rökning är? Det står t o m "Rökning dödar" med stora bokstäver på askarna. Speciellt farligt i kombination med att hänga ut genom fönster.

 

Arbetsläget är som det är; jag är på jobbet och gör vad jag kan medan alla andra verkar ha minst en vecka till i hängmattan. Nu har jag starka funderingar på att helt enkelt göra fredagen till semesterdag. Den här veckan är jag min egen chef, så beslutsprocessen kan bli väldigt kort.

(Personligt rekord i länkar?)


Kommentarer
Postat av: Anonym

du har bra smak som läser min blogg då och då, men layotunässigt är den stenålders, länkar och bilder och fán och hans mormor, får jag ingen ordning på,
ensamhet är inte kul, den är dödande, undrar hur mycket man styr själv i att vara ensam, hårmassage kanske hjälper några att klara "dagen"!
trängselskatten - är ingen enkel fråga!
humor är allvarligt, att kasta mat på varande och vara rolig på andras bekosstnad är inte kul t.ex.!
det har varit en tv-öken sommar, inte ens canal+ har
varit nåt vidare!
filmmässigt har det mest blivit ockulta saker, som vi tagit ner på nätet, casino royale är nog sommarens bästa film!
årets ikea-katalog är ordinär, säger M.
407 har mindre koffort än 406, glastaket är en höjdare, men jag har ännu inte vant mig vid formen, den ser "fläskig" ut, jag är mentalt fortfarande kvar i pinifarina konceptet,
även jag har komponerat en maträtt i sommar, ta en pizza (hawaii) och lägg till salami! det är grejer det!
bergman är verkligt bra, men det borde finnas aningen sans och måtta i sorgen, 89 år och färdig - filmerna är ju kvar, stilbildare är han under alla omständigheter!

2007-08-01 @ 13:37:14
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: Annaa M

Dessutom så ska ju intäkterna från trängselskatten den här gången gå enbart till vägar och inte till kollektivtrafik.

2007-08-01 @ 14:51:19
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

latmasken; oj, oj, det var mycket på en gång. Jag kände också ett visst motstånd mot formgivningen på 407:an i början; nu tycker jag att den är läcker.
annaa; det är väl alliansens pragmatiska sätt att rättfärdiga sitt svek mot sina väljare.

2007-08-01 @ 21:54:13
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Brageragna

Very nice site. Will sure visit again.

2009-05-26 @ 13:15:54
URL: http://brageragna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0