Messings motiv misshandlas

Expressen har så konstiga debattartiklar. Senast var det Monica Jonssons artikel om Stureplan. Den här veckan får en "hemmafru" utrymme.

Har Elsie Claesson varken hört eller läst vad Messing har för framtidsplaner, när hon välkomnar Messing till hemmafruklubben. Är den före detta jämställdhetsexperten totalt förblindad av sitt eget hemmafrubudskap? Hur gammal är människan? Framlever hon livet med skygglappar?

 

Har hon inte sett att man inte kan lita på män? Nej, faktiskt inte kvinnor heller. Det är så mycket en människa inte rår på. Sina egna känslor t ex. Hur många av 50-talets hemmafruar blev inte övergivna av väldigt pålitliga män? Och i det läget fick kvinnan knappast någon betald utbildning som tack.

 

Döden kan också drabba den mest ordhålliga och det när som helst. Då står de efterlevande där med sina bullar, långkok och sockerkakor. Alla vet hur svårt det kan vara att ta sig in på arbetsmarknaden efter några års frånvaro.

 

Nej, det är inte den svenska skattelagstiftningen som fick mig att avstå från att vara hemma på heltid. Det var ren och skär realism.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Det här känns som en väldigt unken fläkt från 60-70 talets hemmafrudebatt! Argumenten som Elsie Claesson drar upp är de samma som då och de, precis som Du påpekar, är lika dåliga nu som de var då. Men kanske ska vi dra det här en vända till. Nutidens yngre och yngre medelålders var ju inte med då och behöver måhända bli upplysta! Jag studsade ju också inför Stureplanskvinnosynsförsvarsartikeln
:-) och undrar om det finns ett samband. Har tidningen Expressen lagt upp en ny strategi för sin debattsida?

2007-08-26 @ 16:27:30
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

inga; jag är också väldigt misstänksam till Expressens debattörer och tror att redaktionen med flit låter publicera knäppskallar. Alltid upprör det någon, mig t ex.

2007-08-26 @ 19:45:47
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Annaa M

Ja jisses anåda, vad ska man säga... Man tror ju egentligen att allt redan är sagt. Men det verkar som om just dumheter kan upprepas hur många gånger som helst.

2007-08-27 @ 12:07:15
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

annaa; upprepa dem tillräckligt många gånger och de förvandlas till sanningar.

2007-08-27 @ 16:13:28
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0