Glest mellan inläggen

Skinnrock från Malung - Rocka

Kappa från Malung - Nappa


Billy hade en singel med Thore Skogman och från den erinrar jag mig ovanstående rader. Vi bodde i Malung på den tiden, dvs tidigt 1970-tal, och skrattade hjärtligt varje gång vi hörde på skivan. Töntfaktorn var minst 98 %. Undrar just hur många beställningslåtar den mannen åstadkom?


Om jag ska dra en mötte-Lassiehistoria om Thore Skogman, så är det Marikas. Hon är död sen lång tid tillbaka, men var min bästa vän under många år. Det här utspelade sig under vår riktigt spänstiga period för ca 20 år sedan, när vi ägnade oss åt jogging.


Per Eric Nordquist utlyste en tävling i sitt radioprogram; den som var intresserad av att springa New York maraton kunde skicka in ett vykort med en välformulerad motivering. Lotten föll på ett kort från Marika och hon fick åka till USA tillsammans med Per Eric Nordquist, Thore Skogman och någon dansbandsnisse, som jag inte kommer ihåg namnet på.


Thore Skogman hade tränat under Nordquists ledning och lyckades också, mot all förmodan, ta sig runt alla 42 km. När det var dags för att fira väl förrättat värv med en galamiddag avstod Thore Skogman från Champagnen för att istället skåla i Champis. Inte för att han var helnykterist utan för att han helt enkelt aldrig i hela sitt liv druckit alkohol. Varför förstöra en sån snygg svit?


Jag avstår lätt från Champis till förmån för andra drycker och vid senaste besöket på Bolaget kunde jag inte motstå en spansk nyhet bland rötjuten, Langa. Nu återstår det att bestämma sig för om den är drickbar eller blir föremål för langning.


Nu fortsätter jag på sprittemat. Vi 5 i AB ställde frågan till folk om de kunde tänka sig att avstå från alkohol i julhelgen. Flera besvarade frågan med att det var inget problem, de drack aldrig starksprit. De föredrog vin och öl.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag tror inte att Thore tog sig runt mot all förmodan. Han var hela sitt liv mycket idrottsintresserad och dessutom vältränad.

2007-12-18 @ 20:46:07
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: En liten tant

Jag minns faktiskt att Thore Skogman sprang marathon i New York, jag minns att jag blev förvånad.

Tack för kvällens gapskratt - referatet av Vi 5.

2007-12-19 @ 00:50:03
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: frktjatlund

inga; det kanske var mest mot min förmodan, men du har säkert bättre koll på folket i grannskapet.
tanten; vad som räknas som alkohol är väldigt individuellt, tydligen.

Det påminner mig om en tillställning vi var på, hos ett äldre par. Värdinnan hade fått veta att en av de inbjudna flickorna var vegetarian. När flickan anlände blev hon visad på en "egen" kastrull med orden: Ja, jag hörde att du inte äter kött, så jag gjorde en kycklinggryta till dig.

2007-12-19 @ 23:13:17
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0