Dagens samling

Helt i Moster Mjölgumpas anda vill jag visa upp en samling. Som vanligt kan man dela in mänskligheten i två grupper; de som samlar på saker och de som inte gör det. Jag tillhör definitiv den senare kategorin.

Därför kan jag stolt presentera min enda samling. Upprinnelsen var ett fynd i en av Det stora Varuhusets städskrubbar. Någon, inte jag, hade självsvåldigt knyckt en äggklocka från Glas & Porslin. Jag misstänker att personen tog sig en tupplur då och då på arbetstid.

Exemplar nummer var alltså en äggklocka som såg ut som en liten kock. Sen köpte jag på mig ett antal klockor, men eftersom jag saknade den rätta samlargnistan åkte alla utom en i soporna när jag insåg att jag skulle behöva utöka antalet köksskåp för att rymma samlingen.

 klocka


Här ser ni Dagens samling – eller snarare hur min samling ser ut idag. Fin, va? Barnbarnen tycker det och vrider gärna loss den lilla växten.

(Blogg.se åt upp detta inlägg igår kväll, så nu gör jag ett nytt publiceringsförsök)


Kommentarer
Postat av: Nicoline på Fädernegården

När jag ser din äggklocka så kommer en minnesbild upp. Min son och jag var på stora Möbelvaruhuset. I en jättekorg låg äggklockor. Sonen uppehöll sig där medan jag tittade på tyger. Rätt som det var började det ringa med några sekunders mellanrum. Sonen hade ställt många många klockor på ringning. Så log han mot mig och smög därifrån.

2007-02-28 @ 12:01:19
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Ha ha! Försigkommen gosse.

2007-02-28 @ 13:34:36
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Amirdiana

Your site is very good. Thank you for the opportunity to sign your guest book.

2009-11-25 @ 10:52:06
URL: http://amirdiana.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0