Nedräkning hemmavid

Behöver vi köpa något inför morgondagens resa? M:s sandaler har hängt ute på vädring sedan i somras. Den behandlingen hjälpte inte, utan skorna hamnade i soporna. Som första kunder denna morgon försökte vi hitta ett par nya. Den behandlingen hjälpte inte heller, vem för sandaler i vintertid?

Det blev ett par likadana asics, som jag köpte för några veckor sedan.
– Är du verkligen säker på att du vill ha den modellen? Tänk på risken för partnerlook.
Säljaren föreslog två brandgula overaller för att fullända intrycket, men vi avstod.

Maken avskyr om vi skulle råka ha likartade kläder på oss. Om han tar sin dunväst på sig, får jag absolut inte ta min, trots att de inte är av samma märke eller i samma färg. 

(Det märkliga är att ordet partnerlook bara verkar existera på tyska och tyskar verkar gilla att klä sig lika. Googlar man på saken, är så gott som alla träffar tyskspråkiga.)

I veckan rev vi ett udda väggskåp i köket och bestämde oss för att sätta glasmosaik där istället. M drog till Bauhaus för att komplettera material och jag på började en tvättorgie, samtidigt som jag försökte ringa Miomöbler och efterlysa nya matbordet som skulle komma denna vecka. Det hade kommit, men de hade glömt att sms:a oss. Vi hämtade bordet och bytte ut en trasig stol mot en hel. 

Trean var hängig och Svärdottern behövde plugga, så barnbarnen kom hit. Trean med fru kom lagom till middagsdags. M fick laga maten, vilket han gjorde med den äran. Kinamat från Ho vid Hornstull är inte fy skam.

Kaklet sitter på väggen och får vänta på fogning en vecka. Det nya ekbordet har jag oljat in, helt enligt alla instruktioner och nu hoppas jag bara att det inte självantänder under vår frånvaro.

Passen ligger på byrån i hallen, tillsammans med €, kamera, resedokument, adresslista, telefonladdare, hörlurar, öronproppar och annat väsentligt. Får se om vi orkar packa ikväll, annars blir det i ottan.

Ha det! Det tänker vi.


Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Nu har jag missat nåt.. Åker ni bort? Vart och hur länge om man hinner fråga?
Ha det bättre än bäst i alla fall. Skulle du råka på en dator kan du väl alltid skicka en hälsning och berätta vad ni håller på med;)

2007-02-10 @ 20:05:31
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Annela

Jag hoppas att herrskapet Tjatlund får det riktigt härligt och avkopplande. Gissa om jag är lite avundsjuk?

2007-02-10 @ 23:22:54
URL: http://www.annelasmys.blogspot.com
Postat av: Inga M

Glöm inte stödstrumporna. För Ni flyger väl? Det gör inte jag så jag vet inte varför, men jag hör att mina jämnåriga kör med stödstrumpor på längre flygresor. Tur att inte Annaa är hemma. Jag kan höra henne hojta tantvarning annars så det hörs från Hagsätra ut över riket!

Ha det bra!!

2007-02-10 @ 23:26:28
URL: http://blogg.se
Postat av: En liten tant

Är ute på min första bloggpromenad efter influensan - mycket att läsa när man varit borta en tid. Bra att du reser bort så jag hinner ikapp här! :-) Ha en trevlig semester!

2007-02-11 @ 20:16:30
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Lars Anders Johansson

Det är klart att tyskar gillar att klä sig lika - det har vi väl sett under historien?

2007-02-11 @ 23:32:30
URL: http://slott.blogg.se
Postat av: Annaa M

Mannens danska kusin, så beskäftigt otrevligt dansk man kan bli, återsåg sin ungdomskärlek på gamla dagar och gifte sig oanständigt snabbt efter att han blivit änkeman. De åt sig snabbt feta på läskig dansk mat. MEN framförallt skaffade de likadana kläder. Käcka nappajackor och gabardinbyxor för söndagspromenaden. Men åkte också till Thailand och lät sy upp kostymer, luftiga beige sommarkostymer med kortärmade kavajer typ safari. Det kändes väldigt väldigt tyskt!

Ja ja, du läser väl det här när du kommer hem eller nå´t.

2007-02-11 @ 23:48:02
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Anonym

Tack för hälsningarna! Upptäckte just att jag kan läsa bloggen på mobilen

2007-02-15 @ 19:38:46
Postat av: Moster Mjölgumpa

Kan du inte göra ett inlägg från mobilen också så att vi får veta var du är?

2007-02-15 @ 22:27:40
URL: http://mjolgumpa.blogspot.com/
Postat av: frktjatlund

Jodå, vi har haft det trevligt och stödstrumporna var på. Maken fick ju proppar i benen en tidigare flygresa.

Tänkte inte på det historiska arvet med svartskjortor och brunditon. Det måste vara hela förklaringen till partnerfenomenet.

Och Annaa, nog kan man påstå att danskar är minst halvtyskar, särskilt med tanke på ölen och mathållningen. Då ligger partnerlooken inte långt bort.

2007-02-19 @ 14:03:08
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0