Saken är Oscar

Här kommer mina önskepristagare till årets statyettmottagare

Kvinnlig huvudroll
Penelope Cruz i Volver. Motivering; den enda jag har egentlig rätt att uttala mig om, eftersom det är den enda film jag sett av de nominerade. Annars är jag rätt säker på att Helen Mirren är en värdig vinnare, hon brukar göra bra ifrån sig.

Manlig huvudroll
Forest Whitaker i The last king of Scotland. Orsak; den enda av de nominerade jag nästan sett. M har sett den och tyckte att Forest var alldeles utmärkt som Idi. Den enda synpunkten är annars att jag absolut inte vill se Peter O’Toole som vinnare.

Biroller
Abigail Breslin & Alan Arkin, både i Little Miss Sunshine. Jag har sett flera av de övriga filmerna som har nominerade stjärnor, men poängen med Solskensflickan är att det är svårt att avgöra vad som är huvudroll och vad som är biroll.

Film
Babel, även om jag tycker att Crash var en ännu bättre episodfilm. Men det var förra året. Jag skulle bli förvånad om Little Miss Sunshine vann.

Regi
Babel, även där för att det är den enda jag sett. Annars får vem som helst vinna för mig, utom Klintan.

Sen tar jag mig för pannan: Angelina Jolie utnämnd till sexigast genom tiderna enligt Channel 4:s tittaromröstning. Människan ser ju ut som ett könsorgan i ansiktet. Men det är kanske just därför.

När jag ändå är i farten med att uttala mig om saker utan att ha på fötterna så är jag glad för att Sarah Dawn Finer gick vidare i Melodifestivalen. Detta trots att jag inte sett en enda delfinal, jag såg bara några sekunder igår när hon själv blev så jätteglad.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Hoppas Helen Mirren vinner för bästa huvudroll. Jag är så trött på allt tjat, inte minst från bögvänner, om hur underbar Penelope Cruz är. Jag blir alltid skeptisk när kvinnor utnämns till bögikoner.

2007-02-25 @ 18:46:07
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Håller med, både ang Helen och Penelope.

2007-02-25 @ 19:36:06
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0