Vad varje hem behöver

Det blev ingen köttbit till middag. M hade tryckt i sig några korvar på sjukhuset, så jag tog ett par laxmackor med pepparrot.

Röntgenläkare hittade ett brott och Trean är gipsad, mest för att det inte ska göra så ont. Han behöver bara ha gipset en vecka.

Nå, till saken: Vad behövs i ett hem? Jo, någonstans där man lägger saker man inte vet riktigt var man ska lägga. I mitt barndomshem var tredje lådan i köket en sån plats. Var det något man undrade över, sa mamma: Har du tittat i skräplådan?

Vi har ingen skräplåda, utan istället ett skräpskåp i köket. Har man rensat i bokhyllorna är steget inte långt till att ifrågasätta skräpskåpets existens. Till min glädje återfanns några försvunna saker, som lilla sysaxen och asken med alla knappnålar. Mitt första körkort har jag fortfarande inte hjärta att slänga.

Vad åkte i soporna? Gamla utländska sedlar och mynt. Unterbergplåtaskarna, som pengarna låg i. Läkerolaskar i plåt. Plasthållare för SL:s månadskort. Handelsbankens årsbesked för 2004 osv, osv. Hur hamnade sakerna i skräpskåpet, in the first place? Flera av prylarna har vi i andra utrymmen.

Skräpskåpet är nu avskaffat. Kvar finns bara en skräphylla i köksskåpet.


Kommentarer
Postat av: Moster Mjölgumpa

Jag kan meddela att jag har flera skräpskåp. Minst ett i varje rum.

2007-02-03 @ 11:38:05
URL: http://mjolgumpa.blogspot.com/
Postat av: Annaa M

Jag tror alltid, i varje ny bostad och vid storstädningar, att man ska kunna undvika de där skräpplatserna. Det är dumt. Försöker man undvika dem så uppstår de ändå. Där man absolut inte vill ha dem. Så nu har vi Vita Skålen på Hallbyrån.

Och så har vi ju Äldstas rum. Där kan man alltid leta efter sådant som försvunnit från andra platser i bostaden. Oräkneliga gånger har vi andra sagt till varandra att "den kan hon inte ha tagit!" Och så ligger den där. Under sängen.

2007-02-03 @ 12:31:00
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Annaa M

Jo jag tänkte bara tillägga att det är en fördel med euron, att man slipper fylla på de där sedel- och myntsamlingarna som man ändå alltid glömde ta med sig nästa gång just för att man lade dem på ett "bra ställe". Och sen blev det pinsamt nästnästa för då hade de skaffat nya mynt för länge sedan. Inte har barnen tyckt det varit särskilt kul att pilla på de där gamla äckliga mynten heller, när barn är stora nog för att pilla på mynt vill de ha riktiga pengar som man kan handla för.

2007-02-03 @ 12:35:16
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag ska erkänna att vi har ett skåp i sovrummet som är lite åt diversehållet. Det finns en stor risk att det blir ännu skräpigare nu.

En skål på hallbyrån? Den ropar bara på skräp. Faran är att även viktiga saker hamnar där, som nyckelknippor och döljs av annat junk.

Precis, hur äckliga är inte gamla mynt och sedlar. Rena rama bakterihärden.

2007-02-03 @ 15:55:38
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Hildegun

Skräpskåp, vilken fin benämning. Här hos oss heter det ALLTFÖRALLALÅDA!fast det var länge sedan det räckte med en låda. hihi!
har tagit mig friheten att lägga dig till mina kontakter ok? eller?

2007-02-03 @ 19:31:36
URL: http://hildegun.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Minibyrå FIRA från IKEA är en perfekt skräpsamlare.

2007-02-03 @ 21:17:24
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Visst går det bra, Hildegun.

Oj, den byrån kanske ryms på lämpligt ställe, nu när vi rensat så bra.

2007-02-04 @ 09:33:29
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Nicolasrita

Thanks, keep up the good work.

2009-07-02 @ 13:29:22
URL: http://nicolasrita.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0