After work = happy hour

Efter en mycket produktiv arbetsvecka är jag riktigt nöjd med mig själv. Och det borde min arbetsgivare också vara. Efter att ha torrsimmat under december och förberett den stora omläggningen, därefter lagt om och sen städat bort sånt som blev galet omlagt har jag äntligen kunnat genomföra konkreta ändringar.

Jag räknar med att konsekvensen av veckan insats eliminerar en årsarbetare. Det smakar säkert mumma för ägarna. Konstigt nog är personalen positiv till systemförbättringarna, trots att de borde begripa att deras eget arbete bit för bit försvinner. Men det kan bero på att det framförallt är trista moment som automatiseras.

Skulle jag ha dåligt samvete för att eliminera arbete? Nix, som verkligheten ser ut finns det ingen annan utväg för att överhuvudtaget vara kvar på marknaden. Är man inte billigast och bäst finns det andra som tar över. Antingen de som rationaliserat ännu effektivare eller så går jobben till länder med lägre kostnader.

Nu ska jag låta hjärnan vila hela helgen. Men man vet aldrig, huvudet jobbar utan att jag är på jobbet. Förra helgen kom jag med en lysande idé, alldeles utan vidare.


Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Nämen.. Du är inte till salu på nåt vis:)
Vi behöver en som kan fixa bort en heltidare i förtid, men ändå få samma resultat som om den personen jobbade kvar utan lön förstås;)
Du verkar aningen effektiv frktjatlund.. Det var det jag alltid misstänkt:)
I de lugnaste vatten...
Kram på dig käraste frktjatis:)

2007-01-19 @ 20:14:27
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Inga M

Visst kan huvudet jobba alldeles på egen hand fast man inte är på jobbet. Det finns ett ögonblick mellan sömn och vakenhet som är väldigt kreativt och öppet. Då styr hjärnan själv och går egna outgrundliga vägar.

2007-01-20 @ 11:06:15
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag misstänker att mina fixar inte kan hjälpa dig, Solskuggan. Så effektiv är jag inte att jag kan trolla bort sånt som jag misstänker att du behöver hjälp med på anläggningen. Då hade jag gjort det för länge sen.

Inga: Precis så var det förra heögen. Tanken slog mig när jag just vaknat och jag undrade varför jag inte kommit på det tidigare.

2007-01-20 @ 13:16:24
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0