Rapport från ett hyreshus

Vår galna, östliga granne frestar på våra nerver. Hon bankar i väggen stup i kvarten. Vi kan inte föra en vanlig konversation i vardagsrummet, ännu mindre köra normalvolym på tv:n. 

När vårt hus renoverades för 30 år sedan, gjorde man en öppning mellan vår lägenhet och galna grannens. Den murades hjälpligt igen efteråt och det är från den tunnare väggbiten som lyhördheten uppstår. Det är inte bara ljud som passerar lättare utan vi kan känna om galna grannen har rökande gäster.

Idag, av alla dagar, fick vi besök av hyresvärden. Jag försov mig imorse så jag hade lämnat allt i en enda röra. Självklart skulle det sammanfalla med ett oväntat besök. Vi tycker att värden borde tilläggsisolera mellan lägenheterna. Det vore lugnast för alla parter.

– Nja, det blir väldigt dyrt, att isolera mera. Vi sätter in en decibelmätare istället. Om det oväsen ni för inte överstiger acceptabel nivå, så måste galna grannen bli god granne.

Efter lite argumenterande ändrade förvaltaren sig, så vi kommer att få den önskade väggen. Skönt! Manövern kommer att kräva omtapetsering och blir lite jobb med att plocka ner alla bokhyllor och tömma vardagsrummet.

Jag försökte få M att passa på att be om slipning av parkettgolvet, när vi ändå är igång. Vi avstod från det för fem år sedan, just för att slippa rensa ut allt. M sa att han skulle försöka, men det hördes på rösten att han inte kommer att begära något sådant.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag får väl gratulera till väggen. Och till den def. skilsmässan från grannen, eller hur man ska uttrycka det. Ta golvslipningen nästa år. Det går nog lättare att få igenom om Du tappar lite tunga grejer på det eller glömmer något blött på.

2007-01-10 @ 19:14:29
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: En liten tant

Fy fasen så jobbigt att ha så lyhört och lyluktat (med tanke på rökoset)!

Hänger på Ingas tips om att sabba golvet men tycker att du ska försöka lura hantverkarna som ska tilläggsisolera till att allvarligt repa/fuktskada golvet och sedan kräva av förvaltaren att detta må åtgärdas - nu när ni ändå plockar bort allt.

2007-01-10 @ 19:22:35
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Jag såg på morgonprogrammet i tv 4 i morse. De presenterade en medlare i granntvister från Värmdö kommun. Det verkar vanligt att folk har synpunkter på varandra. Att knacka i väggen löser ju inga problem. Det är ju också störande.

2007-01-11 @ 09:58:49
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Tack för råden! Nu är hyresvärden en sträng typ, så om man sabbar något, så får man också betala för återställandet.

Just det, den som bankar är mer störande än de som samtalar, men det tycks inte hon fatta.

2007-01-11 @ 18:46:28
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0