Saker man inte ska säga till sina barn

Om det funnits fri abort på 50-talet skulle inte du aldrig fötts.
Vad var det som drev min mor att leverera den sanningen när jag var i tolvårsåldern? Inte vet jag, men det har påverkat min personliga inställning till abort.

Trean är det enda barn som vi planerat. Där har vi ett kvitto på hur bra vi är på planera.

Nej, jag har inte sagt det till Trean, men jag har sagt det om honom.

Fyran var ett misstag, helt enkelt.
Det hade en av gårdagens gäster sagt så att yngsta dottern hört det. Något som alltid dyker upp i mor-dotteruppgörelser.


Gårdagskvällen fylldes med barnprat. Värdfolket, i 34-årsåldern, väntar andra barnet. Mamman i familjen tycker att det är fantastiskt att vara just mamma och försöker med alla medel få alla barnlösa i bekantskapkretsen att skaffa barn. Hon är övertygad om att de går miste om väsentliga saker annars.

Gästen med misstagsdottern, en kvinna i 44-årsåldern, visade sig ha en son med drogförflutet. Det gjorde att samtalet gled över från småbarn och småbarnsproblem till helt andra frågor. Värdfolket såg mer och mer skräckslagna ut och undrade vad de gett sig in på. Var det så kul med barn, egentligen?

Vi hejdade oss någotsånär och lät samtalet gå in på andra gemensamma intressen, som våra medmänniskor. Andra skulle kanske kalla det för skvaller?

 


Jag tror att min dator håller på att begå självmord inför mina ögon. Jag har en liten fin laptop (tack arbetsgivaren!) som sitter i en dockningsstation och kopplad till den är en 21 tums platt skärm (tack igen!), trådlös mus och tangentbord.
I veckan blev skärmen som förbytt, så jag har använt laptopen odockad. Nu har skärmen på laptopen också fått spel. Jag kan plötsligt inte läsa bloggar som använder sig av blogg.se sidlayout Kottkesque (inga, annaa t ex). Texten är i miniminiformat. Nu har museländet börjat konstra också. Scrollknappen löper amok utan att jag rört den.

Tingen är emot mig, helt enkelt!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Aj då, jag vill ju att Du ska kunna läsa min blogg! Kanske datorn inte gillar det nya året. Det ska visst kunna bli något knäppt med dem då, vid årsskiften.

Hoppas att det löser sig!

2007-01-02 @ 00:31:20
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Jag har haft samma problem med blogg.se. Texten har varit så liten och suddig så att den varit oläsbar.
När jag ska klicka mig in på en del bloggar så får jag upp texten att "Sidan kan inte visas servenn hittades inte" om jag dubbelklickar så ger det med sig. Jag trodde det var fel på min dator.

2007-01-02 @ 10:06:51
URL: http://nicolinefaderngarden.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Oj jag hittade ett skrivfel. Servern ska det ju vara och inte servenn. Undrar om felet ligger hos blogg.se.

2007-01-02 @ 10:09:54
URL: http://nicolinefaderngarden.blogg.se
Postat av: Annaa M

När jag hade problem att läsa issa bloggar som plötsligt blev jättesmå gick jag helt enkelt in i översta fältet och klickade på Visa och Textstorlek och ändrade. Vet att det fungerat för andra bloggare också. Kanske är det en självklarhet för dig och redan kollat, men jag vet dem som missat det trots att de jobbar vid dator hela dagen!

Min electroniska mus är väldigt känslig för katthår, måste pilla med tunnaste virknålen... men du har väl inte katt på skrivbordet?

2007-01-02 @ 10:28:27
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Annaa M

För resten, min syster o jag har kommit på att hon är det enda planerade barnet i vår familj. Brodern var definitivt oplanerad, bröllop i diskret mörkblått i oktober, födsel i december. Jag är född 8 år efter systern, vi har aldrig hört ett ljud om att de gick och längtade efter en sladdis i ett läge när familjeekonomin var hårt trängd! Men systern minsann, hon föddes de där perfekta 3½ åren efter sin bror, ett sommarbarn dessutom... Modern har aldrig kommenterat våra antaganden. Men det är systern som bor i hemstaden i nära symbios och evigt ofullbordat tonårstrots!

2007-01-02 @ 15:09:02
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag testar vidare med texten hemma.

Min misstanke är att väldigt många barn skulle bli ogjorda om folk var mer planerade av sig.

2007-01-02 @ 16:16:04
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Det finns ju en rå kommentar om detta som jag inte vet om jag vågar ta. Men jag testar.

En tanta här i bygden beklagade sig över det väldiga supandet och menade att spriten hade tagit så många liv. Då fick hon en replik från en eftertänksam gubbe:
- Ja, men tänk så många som har blivit till!

Apropå oplanerade menar jag.

2007-01-03 @ 00:42:56
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

*fniss* Ja, spriten kan få vem som helst att överge de bästa av planer.

2007-01-03 @ 19:18:48
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0