Tidsmaskin

Den här helgen har jag gjort en veritabel resa i tiden. Svärmor tyckte om att fotografera. Favoritmotiv framför andra var hennes egna blommande krukväxter. Men lite folk fastnade på också på plåten. När hon dog räddade vi några kassetter med diabilder och nu med nya skannern har en del gamla bilder räddats till eftervärlden.

Jag hittade bilder från tiden när vi bodde i Dalarna. Svärmor var snäll och bodde hos oss några veckor i samband med Tvåans ankomst. Väntan blev tre veckor längre än någon trott eftersom Tvåan höll sig ofödd långt in i mars. Vi hade ingen egen kamera på den tiden, men Svärmor hade med sig sin och det var kul att återse gamla vänner och bekanta. 

Det här var 1974 och då var Svärmor yngre än vad jag är nu, men jag tyckte att hon var väldigt gammal redan då. Svärmor hade skaffat sig dubbelslipade glasögon. Det första hon gjorde när hon kom till oss var att ta miste på trappstegen när hon skulle ut genom porten. Hon stod på öronen och stukade foten rejält. Så är det att bli gammal och klumpig, tänkte jag.

Nästa tidsförflyttning gick till cirka 1981. Vi åkte på charterresa till Cypern tillsammans med svärföräldrarna. Förmiddagarna gick barnen på Bamseklubben och vi låg och solade och läste på hotelltaket. En riktigt slapp och skön semester.

soltak

Nästa projekt blir våra egna gamla diabilder. De har vi inte haft framme på tid och evigheter. Det var säkert tio år sedan vi hade någon fungerande projektor.

Vi åt indiskt tillsamman med Treans familj. Svärdottern berättade att hennes mamma blivit akut dålig och intagen på sjukhus. Hon håller på med cellgiftsbehandlingar för bröstcancer och nu hade hon hög feber och så dåliga värden att hon skulle få blodtransfusion. Det låter inget vidare.

Jag vet inte vad som hänt med datorn/bredbandet. Allt tar jättelång tid att ladda upp. Jag fick en Nortonvarning, som jag bad honom fixa och han påstod att han lyckades med uppgiften. Det verkar vara bredbandet, som blivit en sytråd. Värst är det hos blogg.se. Jag hade tänkt att illustrera inlägget med några gamla bilder från vår gul-bruna period, men det vill sig inte alls.


Kommentarer
Postat av: Moster Mjölgumpa

Det ser inte ut att vara så trevlig omgivnig där du ligger eller är det svärmor? Men det var äkert varmt och skönt.

2007-01-21 @ 20:25:08
URL: http://mjolgumpa.blogspot.com/
Postat av: frktjatlund

Det är jag som ligger på taket. Det otrevliga i bakgrunden är solfångare som värmer upp vattnet i behållarna. Alla energibesparande åtgärder är inte vackra.

2007-01-22 @ 15:36:33
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Vidarmia

Your site is best for specialist! i Like IT!

2010-04-15 @ 11:09:17
URL: http://vidarmia.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0