Lyxfällan

Nej, nu börjar jag ruttna på att jobba när alla andra på ett eller annat sätt inte är tillgängliga. Ingen, absolut ingen kan tala om hur de vill ha det eller vilken väg jag ska välja. Så jag övergår till att göra ett eget lyxfälleavsnitt.

 

Lösningen på det mesta skulle vara ge mig en löneförhöjning på 10.000 kr/mån. Då skulle vi ha råd med ett eget sommarställe. Alla andra har ju ett. Jag vill också grilla, döda mördarsniglar, klia på myggbett, fika utomhus och ha en vedeldad bastu.

 

Är det verkligen för mycket begärt av en hårt (nåja) arbetande kvinna?

 

Nu är utsikterna till en löneförhöjning i den storleken väldigt begränsade. Därför kommer nu plan B. Vi gör oss av med bilen! Konsekvensen ekonomiskt skulle motsvara ytterligare 10.000 oskattade kronor i lönekuvertet.

 

Vår bil står mest i ett garage, som kostar pengar och kostar pengar. Det är nästan bara på semestern den får rulla och då skulle vi lika gärna kunna hyra.

 

Till salu

Peugeot 407 SW (kombi) med all tänkbar lull-lull, 2005 års modell, med endast 3000 mil på sitt samvete.

 

Kruxet i det hela är bara att när vi väl köpt ett lantställe så kommer vi få nya problem, som t ex hur ska vi komma dit utan egen bil?


Kommentarer
Postat av: Helena

...och när man kommer ut till den där sommarstugan finns det så mycket som bara måste göras. Stolparna som jag hade fäst krokarna till hängmattan i hann ruttna bort innan jag ens hann använda hängmattan. Gräset på andra sidan är alltid grönare, jag längtar efter att ha tid att bara turista i Stockholm någon sommar, kanske nästa sommar!

2007-07-31 @ 15:39:10
URL: http://skogsmyrans.blogg.se
Postat av: Annaa M

Min far sa alltid; när jag blir gammal nog att inte orka gå till bussen från stugan tar jag taxi till stan, det har jag råd med som aldrig haft bil. Sen gjorde han det, den gamle fattige skräddaren, och folk trodde inte sina ögon.

2007-07-31 @ 18:01:53
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

helena; jag hoppas att det mesta ändå är kärt besvär.
annaa; predis, vi brukar leka med tanken just hur mycket taxi man skulle kunna åka för bilpengarna. Men när vi varit utan bil, har vi oftast tagit tricken istället.

2007-07-31 @ 18:19:46
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0