Evakuering

Jag har ett praktiskt förslag till Krisberedskapsmyndigheten om det till äventyrs skulle bli ett behov att utrymma Stockholm snabbt, effektivt och under lugna former: Snabbförklara dagen som Midsommarafton!

 

Då kommer det visserligen bli väldigt trångt på Bolaget dagen innan; till och med kö ut på gatan som det var på Rosenlundsgatan. Sen blir folk sura om de inte får tre sillburkar för 30 kr eller att det inte är säsong för jordgubbar, men känner jag svenskarna rätt så är det inga skäl för upplopp.

 

På själva utrymningsdagen kommer stans gator vara kantande av människor med varsin bag och systempåse, gärna i klungor om tre och tre, där de står och småpratar medan de inväntar en Volvo. Allt går lugnt och smidigt tillväga och på eftermiddagen stänger alla affärer, trots att stora skyltar säger Öppet 9-22.

 

Hornsgatan töms på bilar, möjligen står ett ynka fordon parkerat på handikappruta. Kvar i stan finns bara losers; människor som saknar stödjande nätverk.

 

Där är vi och vi har påbörjat nedräkningen inför semestern. Saker måste fram för kontroll och eventuell uppdatering. Nytt campingkök på Fliesbergs t ex. Primus bifogad extramaterial i form av en instruktionsskiva för datorn. Hela dagen har tvättmaskinen gått för fullt.

 

Dessutom har vi lovat vännerna i Göteborg att de får låna vår lägenhet när vi är borta. För skam skull kan vi inte nobba med tanke på att vi flitigt våldgästar dem, men det kräver en viss uppryckning på städfronten. Plötsligt blir smulorna i besticklådan så mycket mer störande.

 

Vi klämde in en buffélunch för Trean med barn. Svärdottern har sommarjobb på Häktet och sonen är inte särskilt påhittig på egen hand.


Kommentarer
Postat av: Inga M

En del av stockholmsborna firar bevisligen midsommar här i ett av vår uthyrningshus. Kanske någon släkting eller så till Dig?. De är från huvudstaden och pratar en mycket utpräglad stockholmsdialekt.Vi tycker det är skitkul och åker dit ibland bara för att få höra de ovanliga läten de presterar. Det låter jätteroligt! Det är tre generationer, 6 personer i en stuga för 5, bara det!

2007-06-23 @ 00:29:55
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Annaa M

Yes, jag noterade allt igår när jag drog omkring i stan som den loser utan stödjande nätverk jag är! Jag känner inte ens några göteborgare som vill låna min lägenhet, de sover hellre på en soffa i t-banan än åker ut till förorten!

2007-06-23 @ 14:55:51
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

inga; Öh, va menaru? Hajjaru inte tugget?
annaa; våra göteborgare är inte så bortskämda. De höll till godo med vår lägenhet även när den låg i förorten.

2007-06-23 @ 15:50:14
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0