Mer barnkläder

skalleTreans lilla My hade på sig en jättesöt klänning när vi hämtade barnen på dagis häromdagen. En röd klänning med rosa blommor, trodde jag. Det var inga blommor; vid närmare granskning bestod mönstret av små rosa döskallar.

 

Och ännu fler döskallar planeras. För tillfället håller Trean på att fixa varsitt rum åt barnen. Väggarna i Mys rum ska målas vita med rosa döskallar och i Noas rum blir det svarta kranier. Ändå sa Noa

- Svart, det är en ond färg.

 

Jag gillar inte modet, det känns väldigt makabert och luktar lite dödskult. Även om en av mina lunchkamrater kan ha rätt i att det är en Pirates of Carribeaneffekt.


Kommentarer
Postat av: F

Ha, ha,jag vet vad du menar. Jag var för några veckor sedan så fascinerad av en pojke i tioårsåldern som kom gående i en tröja med en massa blommor på. (Vilka hemska fördomar man har). Plötsligt upptäckte jag att det inte var blommor utan fotbollar! Och jag som hade tyckt att han var en modig banbrytare....

2007-06-27 @ 14:28:36
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jo du, jag skulle vilja se den 10-årige kille som frivilligt bar blommönstrade kläder.

2007-06-27 @ 20:40:34
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Annaa M

Tycker det är lite konstigt att dödskallemodet har nått både Åhléns eget "billiga" märke och barnavdelningarna. Uppfattar att det var mode bland alternativa tonåringar för 3-4 år sedan och sedan tunnats ut successivt. Finns kvar lite hos gamla överlevande hårdrockare och gothare.
Men Pirates-effekt? Närå, inte bara, snarare ett alternativmode som nått annan publik efter några år, dvs framförallt barn. Min halvalternativa 16-åring skulle aldrig ta på sig minsta lilla dödskalle annat än som symbol på Cheap Monday-jeansen.

2007-06-27 @ 22:18:36
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Döskallemärk döskallemodet!

2007-06-28 @ 08:25:10
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0