Studentens åstundan

Vi har kört med samma present till alla, som slutar gymnasiet; en femhundring. Lite opersonligt men enkelt för oss och mer välkommet än konstiga smycken från Guldfynd. Jag vill tro det i alla fall.

 

Visserligen retade vi syskon på att vår Farmor gjorde det enkelt för sig. Vi fick alltid ett kuvert med 25 kronor på bemärkelsedagar. År ut och år in samma summa. Vi sa artigt "Tack, farmor" men muttrade sinsemellan: "Har kärringen inte hört talas om inflationen".

 

En arbetskamrat gjorde sig omaket att höra efter vad hennes brorsdotter önskade sig till årets avslutning. Svaret blev: Permanent. Nu tyckte inte jobbarkompisen att hårpermanent egentligen är tillräckligt beständigt. Hon tänkte sig någon riktig minnessak.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Ha ha.. tänker osökt på min dotter som fick en del pengar förstås när hon tog studenten. Nu råkade hon vilja bo kvar i sin lägehet och det kostade en del förstås så hon konstaterade lakoniskt att när de andra köpte guldsmycken för sina pengar så gick hennes pengar till Ariel Ultra! Det är mycket man kan ha presentpengar till.

2007-06-07 @ 19:42:56
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Det är väl det som är vitsen med att ge pengar. Alla har olika prioriteringar.

2007-06-08 @ 13:50:48
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0