Välkommen till mitt vardagsrum!

Jag har för vana att komma med synpunkter till höger och vänster. Ingenting är för stort eller för smått för mig. Ibland gäller det böcker, det händer att jag ser en teaterpjäs, en film eller bara slötittar på tv.

 

Tidigare har jag läst om amerikanska författare som blivit sårade över att amatörer haft synpunkter på deras alster. Nu finns de inhemska förståsigpåare som oroar sig för utvecklingen här hemma. Det tycks helt enkelt alldeles för mycket i bloggvärlden.

 

Ja, och? Är det inte åsikterna hos dem som konsumerar kulturen, som är ?sanningen?? En författare som höjs till skyarna i recension efter recension blir inte fet på det. Det är först när fler än de professionella kritikerna blir intresserade, som upphovsmannen gynnas.

 

Men vi har hört det förr; många bästsäljare har en ambivalent inställning till sina framgångar och vill inte bli alltför spridda. Det måste ju betyda att även kreti och pleti uppskattar deras böcker. Något som tydligen sänker värdet på deras verk.


Kommentarer
Postat av: SideShow Surfer

Det är alltid ett hot mot själv påtagna och närings idkande kritiker när en stor massa som nu internet utgör med tanke på det hot som de så gärna målar upp.Det tråkiga är ju att här blir många återigen påminda om dessa samhällssklasser och den resa som många tvingats göra i arbetare klassen för att kunna göra sina röster hörda och accepterade i det även såkallade finare skiktet då många av dessa som en gång vände sten själva minsann nu får se sig åhutade av en simpel pöbel på Internet som har mage att vara själv utbildade kritiker.Nä men,så får det väl inte gå till.Varför inte det då.Allt förändras ju med tiden så varför även inte detta.Eller man måste ha en lång dyrbar utbildning bakom sig för att kunna ta till stämman i detta ämne.Smakar surt sa räven och gick till nästa buske!.
:)

2007-06-11 @ 23:49:24
Postat av: F

Det måste ju vara roligare för en kulturarbetare att få en entusiastisk recension av en amatör som har både intresse av och kunskap om konstformen, än de ofta cyniska och uttråkade "proffstyckarna" som tycks ha som sport att ständigt skriva ner alla artister oavsett vad de har gjort. Och ju mer folkkär artisten eller skådespelaren är, desto mer cynisk och negativ blir recensíonen.

2007-06-11 @ 23:53:47
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Nej, man behöver inge utbildning för att ha åsikter om det man konsumerar. Åsikterna styr hela tiden konsumtionsvalen. Författare med "von oben"-attityd skrämmer bort läsare och det borde vara lektion nummer ett i kontakten med publiken.

2007-06-12 @ 00:29:07
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Pellevilja

Hi, how did you have the time to update you web site if you are so busy as your picture in your home page ? Good luck for your interesting links pages.

2009-11-27 @ 08:32:26
URL: http://pellevilja.myblog.es

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0