Får man hälsa?

Det har sina poänger att vara anställd. Under många år var vi lite egna och drev företag. Det innebar både plus och minus. Ett minus var att det kändes, som man alltid behövde vara på jakt efter nya uppdrag. Ett annat var att om inte vi slet ihop pengarna, så blev det inga pengar. 

När jag blev anställd kändes det som rena lyxen att kunna sitta hela dagen på ändan och få pengar för det. Ännu lyxigare var att man betalade mig för att äta. Ytterligare plus är att man är angelägen att jag håller mig på benen, så med jämna mellanrum skickar företaget mig på hälsokontroll.
(Kan kanske diskuteras, i och för sig. Varför slösa sjukvårdsresurser på friska människor?)

Nå, M har också förmånen att gå på hälsokontroller. Förra gången han gjorde det blev han både kränkt, hånad och förolämpad. Läkaren tyckte att han hade fler kilon på kroppen än nödvändigt och några prover var inte på topp. Sen dess har M inte nappat på den anställningsförmånen på flera år. Rena strutsmentaliteten, med andra ord.

För två veckor sedan kom en inställelseorder per post. Vojne, vojne, då blev det andra bullar. Kritvit tillvaro fram till mitten av april när det är dags för sanningens minut och idag blev han chikanerad av sin arbetskamrat med repliken:
Du har säkert gått upp 10-15 kilo sen jag började

Det fick M att bestämma sig för ytterligare restriktioner. Maken, som alltid vill ha sällskap i det han gör, tycker självklart att jag ska involveras i inskränkningarna. Den mannens uthållighet brukar vanligtvis inte imponera, men idag låter han väldigt övertygad.


Kommentarer
Postat av: Moster Mjölgumpa

Oj vad jag önskar att min sambo ville involvera mig i lite inskränkningar. Tänk vad bra om någon slagit mig på fingrarna när de närmar sig chokladen.

2007-03-14 @ 21:45:14
URL: http://mjolgumpa.blogspot.com/
Postat av: Inga M

Aha, det kan bli magert kosthåll framöver. Inga smörklickar eller gräddsåser! För att inte tala om att undvika alla alkoholhaltiga drycker som är vansinnigt kaloririka.
Förresten varför pratar vi fortfarande om kalorier? Har vi inte gått över till nåt annat mätsystem?
Min gubbe har i alla fall för att bevisa sin ståndaktighet och sitt allvar med försöken att gå ner i vikt slutat att ta socker i kaffet.
Jag vet inte om det på sikt kommer att ge någon radikal förändring, det verkar ju väldigt blygsamt, men jag tycker han är himla fin och lagom som han är.

2007-03-14 @ 22:55:49
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

MM; Om jag bespetsat mig på att trycka in något, så blir jag så himla arg på den som försöker hindra mig. Bästa botemedlet är att inte ha frestande prylar hemma.

Inga; Ost och vin är min stora akilleshäl. Maken är en riktig godisgris, så om han kunde låta bli sånt skulle förmodligen mycket vara vunnet.

2007-03-15 @ 14:33:29
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Moster Mjölgumpa

Det är ju sambon som köper den förbaskade chokladen!

2007-03-15 @ 17:48:18
URL: http://mjolgumpa.blogspot.com/
Postat av: frktjatlund

Har han egna pengar?

2007-03-15 @ 20:32:03
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0