Fy

image160För vilka har Unilever gjort Knorrprodukten Vie?
I tv-reklamen framhålls att vi behöver äta ca 500 gr frukt och grönsaker varje dag. I en flaska Vie har man skapat en vätska, som motsvarar en persons halva dagsbehovet. Det betyder att om man klämmer i sig två stycken på en dag, så kan man rent logiskt avvara den riktiga varan.

Vilken är målgruppen? Är det människor som inte tycker om att äta? Eller vänder man sig till folk som inte gärna tuggar i sig frukt och grönsaker? Kan det vara så att man vill skapa osäkerhet hos konsumenterna, så att man dricker produkten för att vara på säker på att få i sig det man behöver?

Vitsen med att äta den riktiga varan är att man får tugga ordentligt, som är bra för tänderna. Dessutom blir man mättare på det än drycken. Fibrer är en väsentlig del av födan, som behövs för att magen ska fungera och det går man miste om genom att dricka grönsakerna. 

Visserligen innehåller två flaskor inte särskilt mycket energi i form av kalorier, men om man inte är intresserad av att själva ätandet och ändå få i sig nödvändiga näringsämnen, så finns det alltid diverse pulverfabrikat.


Kommentarer
Postat av: Moster Mjölgumpa

Är den inte väldigt dyr också? Det tycker iallafall jag!

2007-03-30 @ 14:44:57
URL: http://mjolgumpa.blogspot.com/
Postat av: Inga M

Det var en märklig idé! Kan det verkligen vara lika gott som den riktiga varan? Eller ha ett bättre pris? Antalet människor som står på flytande kost torde väl inte så stort att det kan motivera en produktion av det här!

Det är mycket i mathyllor som man inte begriper, vare sig vad som står på diverse burkar eller varför de överhuvudtaget är där!

2007-03-31 @ 19:07:50
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: En liten tant

Det där har jag också grunnat på. Har fortfarande inte förstått vilka de vänder sig till. Men jag tror du är något på spåren när du skriver om eventualiteten att de vill skapa osäkerhet hos konsumenten.

2007-03-31 @ 22:01:32
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag håller mig till de äkta varorna. Det är inga som helst problem att få i sig ett halvt kg grönsaker och frukt. Förmodligen fixar jag det dubbla per dag.

2007-04-01 @ 16:42:02
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0