Kära dagbok!

Jag kände mig så ämlig och klen under gårdagen att jag slank in både på hälsokostaffären och apoteket på hemvägen. Sommartiden kan jag inte göra så mycket åt, mer än att ställa om klockan och gilla läget, även om jag ogillar hela påfundet. Men lite stärkande preparat kanske kan göra susen.

På apoteket hade man Enomdan och C-vitamin till en rimlig kostnad. Hälsokosten tog 400 pix för diverse produkter. När jag stod och räknade upp pengarna, mindes jag min fars, revisorns, ord: Det finns ingen bransch som har sådana marginaler, som hälsokostaffärerna. Sen blir det förstås kunderna som får leva på marginalen, sin egen alltså.

Och jag fäster stort hopp till att Blutsaft ska pigga upp mig, men ställer mig frågan: Vad är egentligen tvåvärt järn? Och varför innehåller inte flaskan trevärt? Det måste vara mycket värdefullare.

Nu väntar jag bara på effekten av alla elixir, kapslar, piller och brustabletter och hoppas på att överdoseringen inte får några Ann Nicole-konsekvenser.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag hör till dem som försörjer hälsokostaffärerna och därmed indirekt ett antal revisorer antar jag. Man kan ju välja att låta sig luras av olika institutioner och jag har valt hälsoköret.

Det handlar eg om min zonterapeut från början. Hon säger att maten vi äter inte alls innehåller de näringsämnen vi tror. Näringsdeklarationerna härstammar från mitten av 1900talet när vi odlade på ett helt annat sätt. Dagens födoämnen är framstressade och betydligt näringsfattigare så här gäller det att komplettera. Fast man får inte komplettera för mycket med en sort för då slår det ut en annan och det blir obalans. Detta är en vetenskap. Och trött kan man bli. Kanske av att jobba så mycket att man får råd att handla på hälsokosten.

2007-03-29 @ 06:23:51
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Helena

Jag har komponerat min egen sallad till lunchmatlådan ett tag nu och så kom jag
på att jag ska fixa alfalfagroddarna själv.
Det hade tydligen alla andra också kommit på
precis samtidigt, fröna var slut i två affärer,
allt annat fanns på hyllan. Undrar om det är
nån "mat-Tina" som varit i farten och tipsat.
Visst känns det att man förlorat en hel
timme!

2007-03-29 @ 13:21:51
URL: http://skogsmyrans.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

inga; Jag kan mycket väl tänka mig att maten innehåller helt annat idag än på 50-talet. Sen kan man säkert pigga på sig av ren placeboeffekt.

helena; Jag har ingen koll på matprogrammen, men de i samverkan med sommarens badstränder hjälper nog till att tömma vissa hyllor.

2007-03-29 @ 21:25:24
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0