Manifestet

Jag känner mig slut som människa och det känns som jag släpade mig till jobbet imorse. Och är jag slutkörd, så kan man lätt räkna mig till damerna som ger rött utslag på lackmuspapper, sur med andra ord. 

Flera olika faktorer fick mig att fundera över att starta en ny organisation, Society for Shutting Up Men, förkortad SSUM. Jag är inte lika våldsam och sur, som de i SCUM, att jag vill skära folk. Det räcker med att tona ner dem en smula.

1. Jag har cyklat eller promenerat till och från jobbet i långliga tider, en sträcka på 4,5 km. Under alla dessa år har det pågått markarbeten någon sträcka längs vägen. Varför? Jo, jag tror att det är för att hålla män sysselsatta. Undersysselsatta män är en samhällsfara. Innan man vet ordet av har de skjutit någon bärplockare eller gjort något annat våldsamt.

2. Män tar stor plats på alla möjliga sätt. De är något av mänsklighetens stadsjeepar, bränsle- och utrymmeskrävande. Dessutom kan de ställa till stor skada vid sammanstötningar. Kvinnor är mer åt kompaktmodellen; små, snabba, ekonomiska och effektiva.

3. När män ska transportera sig tar de också i allmänhet större plats, en man i en bil är regel. Annat är det på bussen. Jag brukar roa mig att räkna människor i allmänna kommunikationsmedel. På en man går det i allmänhet fyra kvinnor.

4. Sen när det passerat 50 är det dags att skaffa tvåhjuling. Inte för att komma i bättre form eller för någon nödvändig transport, utan det handlar bara om nöjesåkning. Helst på en HD, vars ljudnivå förmår väcka döda. Det är inte bara motorbullret som tar stor plats i omgivningen, utsläppen från motorcyklar är en miljöfara.

5. Deras självuppfattning har inga gränser. Idag när vi skulle inhandla lunchen, stod en dryga tvåmetersman i 120-kilosklassen och beställde mat. Han sa hela tiden vi om sig själv:

- Vi tar kyckling, sen tar vi tomat och gurka osv. Vilka vi? Visserligen var han stor, men han skulle bara beställa mat till sig själv.

6. På väg till jobbet blev jag omcyklad av flera personer, två av dem män. Båda hade uppenbarligen anledning att harkla sig. Men inte gjorde de som jag gör. Nej de spottade ut resultatet och slemmet gjorde flera volter innan det landade på marken, där det låg som en gulgrön sörja.

7. Det fick min sura bägare att rinna över, var insikten att min trötthet härrör från övergången till sommartid, självklart ett påhitt av en man. Inte nog med att människan var en man, anledningen till idén var golf! Så jag har känningar av jet lag två gånger per år på grund av att någon idiot till golfspelande man, ville ha möjlighet att spela på kvällarna.


Kommentarer
Postat av: FruH

Jag går med!!!
Var har du fått det där med sommartid=golf ifrån. Jag trodde det hade med bönder att göra? Inte för att jag har fattat varför, för kossor fattar väl inte vad vi håller på med när vi ställer klockan framåt och bakåt.

2007-03-28 @ 09:26:57
Postat av: frktjatlund

Dn hade en artikel i pappersupplagan där man beskrev ursprunget till det hela och enligt den var det en inbiten golfare som kom med idén.

2007-03-28 @ 22:19:25
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Ja, någon bonde var det def inte. Vi hade mjölkkor förr och de gillade absolut inte omställningen till sommartid. De var programmerade att mjölka en besätmd tid.

2007-03-29 @ 06:18:04
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0