Dagens affärer

Det handlar om ett specialuppdrag. Jag ska göra biftéki till 20 pers, som ska sammanstråla för en grekisk afton. Läget är under kontroll, tror jag. Inte för att jag är någon vidare stjärna vid spisen, utan för att jag förlitar mig på Tastelines recept. Mycket mer kan jag inte göra. Där finns en liten ruta där man kan ange antalet portioner och så räknas ingredienserna upp. Det har inte coop. Korkat, uträkningar, som är datorers specialitet.

 

Nu gäller det bara att hitta affären med 3 kg lammfärs till rimligt pris. I värsta fall får jag göra flera besök i matbutiker, men det gillar ju jag. Mitt senaste besök är bara några timmar gammalt och orsakade två skämmiga upplevelser.

 

Skam nr 1

Det första var att när jag närmade mig kassan, ser jag en flicka med ett paket frysta bönor i handen. Plösligt släpper hon förpackningen bland leverpastejen, går vidare till kassan och ställer sig lugnt och pratar med en i kön.

 

Då ruttnar jag och tar fram bästa frökenstämman när jag kommer upp i ryggen på dem.

- Men, så där gör man inte. Frysta varor ska ligga i frysdisken, annars blir de förstörda och vilka är det som då får betala?

 

Jag skulle kunna förstå om hon hade haft jättebråttom för att vattnet gick eller fick ett plötsligt anfall av vinterkräksjuka. När hon vänder sig om ser jag att det inte är någon flicka, utan en väldigt späd vuxen. Jag kände mig dum och hon kände sig antagligen ännu dummare och lommade iväg till charkdisken.

 

Skam nr 2

Här var det jag som gjorde något, som jag tankemässigt kan avliva andra för. Jag betalade mina varor, när jag kom på att jag hade ryggsäcken full med skor. Jag brukar inte behöva köpa någon påse.

- Oj då, jag glömde visst köpa en kasse.

- Äh, ta en, sa kassörskan och jag kände hur alla tänkte

- Ha! Inte glömde du, din snåla skit. Nu är det vi som betalar din påse.

 

Eller "Genom sig själv känner man andra".

 

En annan sak: Fler och fler matvaror säljs exponerade, utan förpackning helt öppet i butiken. Det finns en massa bröd, som ser jättegoda ut, proppade med oliver, nötter och annat. Men de ligger fritt ute i butiken och i min fantasi kan vilket äckel som helst ha harklat sig över dem.


Kommentarer
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Även om du hade din frökenstämma så tycker jag att du har rätt. Tänk om det varit fryst fisk eller kyckling som ruttnat bland charkvarorna.

2007-05-11 @ 06:27:02
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Annaa M

Men jag gillar inte riktigt att du, om jag inte missuppfattat dig, tycker det hade varit med ok att "huta åt" en ung än åt en vuxen?!? Bönorna blir väl lika förstörda vem som än slänger dem bland leverpastejen och en vuxen borde veta ännu bättre än en tanklös ung!

2007-05-14 @ 14:11:37
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Annaa; du har rätt. Varför skulle jag tveka att läxa upp en vuxen? En viss feghet från min sida, misstänker jag.

2007-05-14 @ 16:55:52
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0