Full rulle

Vad händer i korsning Götgatan-Ringvägen? Massor men inte särskilt mycket att skriva hem om.

 

M har travat på i stegtävling så fötterna inte pallar gång längre. Men det går att räkna om andra aktiviteter till stegpoäng. Vi rullade runt på stan hela gårdagen, trots att min gamla cykel inte ville vara med längre. Bromsarna krånglade, växlarna kärvade, så här har vi det nya underverket!

 
nycykel


Det blev en kompromiss, hybrid med 24 växlar. Den sportigare cykeln som kändes hetare, hade inga fästen för skivbromsar, som var prio ett, så det fick bli den tantigare versionen med stänkskärmar.

 

Jag hade en skräckfärd i Grekland med två mils brant utförslöpa mot Sparta. Regnet vräkte verkligen ner och bromsarna slutade ta, när det kom vatten mellan bromsklossarna och fälgen. Det blev en slags vattenplaning på dem och jag var tvungen att bromsa krampaktigt hela tiden. Hela tiden snurrade tanken: "Nästa cykel ska ha skivbromsar, nästa cykel ska ha skivbromsar". Nu över tio år senare har jag förverkligat tanken.

 

M är känsligare än jag för tantvibbar och tycker absolut att stödet ska bort, annars tänker han cykla på behörigt avstånd så han slipper kännas vid mig.

 

Vi tog en provtur ner till Pampas Marina och satt i kvällssolen och blickade ut över Mälaren, husbåtar och andra farkoster. Det blåste lite kyligt men rumpan behövde vila från sadeltrycket, så jag svepte en filt om mig.

 

Annars har vi nött på med Projektet med stort P på jobbet. Min manlige kollega är tjurigare än någonsin och tänker minsann inte lägga sig i oombedd. Inte ens för att lägga saker till rätta.

 

- Gör som du vill, men Simon har sagt att han ska fixa det hela. Jag tänker inte hjälpa till. Har han sagt att han ska sköta ruljansen så får det bli så.

 

Hela attityden får mig att känna mig som en gruppförrädare. Det finns faktorer som lille Simon inte har en aning om och som jag förmodar att ingen ftp i världen kan göra något åt. Men vad vet jag? Det får bli en delikat uppgift för nästa vecka.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Snygg! Lås in den! Cykeln Pojken fick i mars var också en hybrid, den nya som inte försäkringspengarna täckte på långa vägar också. Han får ta med sig den in när han hälsar på kompisar i villor i Örby. Och sova med den i sängen.

2007-05-19 @ 13:14:50
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag har tillgång till lite låsta utrymmen i fastigheten, annars hade jag nog också haft den i eller åtminstone i närheten av sängen.

2007-05-20 @ 07:51:47
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0