Lysande utsikter

Nu vet jag vem som ska få en liten påhälsning, Jan Björck på Trafikkontoret. Intressant läsning i dn visar att det är han och kollegerna som håller i hur trafikljusen ska regleras i stan. Själva biltrafiken struntar jag i, bilister kan gott vänta, de sitter ju inte i sjön precis.

 

Däremot vill jag som gående ha lite ändringar. Borde det inte finnas några fiffiga slingor i trottoarerna också, så att gående också kan få grön våg? Det finns ju internationellt utförda mätningar på hur snabbt en stockholmare i allmänhet rör sig.

Och varför kan inte gående alltid få grönt när trafiken har rött, utan att trycka på någon larvig knapp. Jag retar mig två gånger om dagen på trafikljuset i korsningen Ringvägen och uppfarten till SÖS.


Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Jag tycker absolut att du ska fortsätta reta dig..
Ingen gladare än mig:) För du har all rätt i världen att tycka som du gör.
Såå synd att inte fler reagerar. Sååååå synd.
Fast jag börjar misstänka att apatin breder ut sig

2007-05-15 @ 20:40:29
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Jonas W

Intressant om det där med att få grönt när bilarna har rött, det har jag också tänkt på! En anledning till att man som fotgängare inte får grön våg är att man inte har ngt bränsle att spara, så att säga. Trenden inom trafikplanering (på expertnivå, dvs trafiktekniker och forskare, inte på politikernivå) idag är dock att så mycket som möjligt gynna andra trafikslag framför personbilar, så det kanske kommer?

2007-05-15 @ 23:29:00
URL: http://betongelit.wordpress.com
Postat av: Anders

Skälet till att det inte blir automatiskt grönt för fotgängarna när bilarna får rött är att den typiska gröntiden för fotgängare är längre än den typiska rödtiden för bilar. Gröntiden är nämligen anpassad efter de långsammaste trafikanterna - barn, gamla och rörelsehindrade. Skulle det automatiskt bli grönt för fotgängare när det blev rött för bilarna - oavsett om där stod någon fotgängare eller ej - så skulle bilarna få vänta onödigt länge vid rött ljus. Därför är det i stället så att först när fotgängaren trycker på knappen så blir det grönt för fotgängare och bilisterna får en förlängd rödtid.

Anders, trafikingenjör in spe

2007-05-16 @ 10:51:30
Postat av: frktjatlund

Tack, Anders. Jag visste att det var något jag inte fattat.

Är det dags att inför en gul gumma, som springer. Ett kortare intervall för oss med lite raskare fötter som får grönt när trafiken har rött.

2007-05-16 @ 23:42:36
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0