On - off

Oj, inte visste jag att jag bloggade för halvannat år sedan. Enligt dn bloggar man av när man slutar och då borde man blogga på när man börjar. Men det låter hemskt i mina öron. Kan man inte bara börja blogga, blogga och sluta blogga?

 

Jag fattar inte varför redan etablerade skribenter börjar blogga i sina tidningars regi. Att man har en privat blogg som ett eget bollplank begriper jag. Allt man har på hjärtat kanske inte ryms i det officiellt publicerade materialet. Men, att göra som dn t ex och ha flera journalister att tvångsblogga, verkar meningslöst.

 

Medievärlden gör som vanligt, först höjer man en person eller ett fenomen till skyarna. Men det kan man ju inte hålla på med i all oändlighet, sånt skapar inte rubriker. Då inträder fasen ta död på det man själv blåst upp.

 

Under tiden bloggar vi vanliga dödliga på så länge lusten finns.

 

(Just nu har jag en egen kampanj för att inte ordet halvannan ska försvinna ur SAOB. Motivet är att alla lata översättare ska kunna fortsätta vara slöa. Hur ska de annars kunna omvandla en engelsk mil till kilometer på ett enkelt sätt?)


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Har hört samma otyg användas av unga mediapersoner men utan b, istället för att säga "logga in" så säger de "logga på" när de talar om vad man ska göra på sin dator. I något fånigt program bytte en tjej mitt i till det korrekta så uppenbarligen var det fler som retat sig och t o m ringt och klagat. Eller så upptäckte någon i kontrollrummet hur fel det lät. Äldsta dottern förklarar detta fenomen som så mycket annat med "direktöversättning från engelskan".
När det gäller bloggen är jag övertygad om att det i så fall är den totalt felaktig översättning.
Håller med dig om halvannan. Det är ett bra uttryck. Men den engelska milen är ju å andra sidan på väg att försvinna och alla avstånd på gamla kära vägar har blivit väldigt märkliga.

2007-05-20 @ 12:49:59
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Annela

Jag håller med dig, men ännu värre är det när journalister istället för att de numera skriver artiklar eller reportage, skriver blogg som trycks i tidningen. Detta är ett fenomen som allt oftare dyker upp i Göteborgs-Posten. "Läs XX blogg". Det hetter förr bakgrundsartikel eller ögonvittnesskildring. Halvannan är ett bra ord - ""om halvannan vecka ska jag ha studentfest här. Eller på "torsdag åtta dar".

2007-05-20 @ 13:18:37
URL: http://www.annelasmys.blogspot.com
Postat av: Inga M

Det måste vara tveksamt att journalister som ska skriva sakligt i tidningen om olika samhällsfenomen och personer i samma tidning har en blogg där de kan torgföra vilka åsikter som helst. Hur trovärdigt blir då det journalistiska tidningsmaterielet?

2007-05-20 @ 22:10:55
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Det som är kruxet är att medias vändning kan bli att bloggandet går från nytt, hippt och intressant, till att bli pinsamt och gammalt på nolltid. Kan det inte vara så där lagom, bara?
Ja, alla ni som känner det poetiska i ordet halvannan, häng på och använd det!

2007-05-21 @ 18:37:14
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Seb

Om ni vill andvända ord som halvannan och spörsmål, så föreslår jag att ni flyttar till norge. Låter bara löjligt att på svenska...

2007-07-26 @ 18:03:59
Postat av: frktjatlund

Halvannan vidhåller jag att detär ett helbra ord, men spörsmål skulle aldrig kunna få mig att röra mig en meter västerut. Möjligen verbet spörja, speciellt böjningarna sporde, sport. Jag gillar starka verb.

2007-07-26 @ 20:49:09
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Casdamerica

Uno straise Qatro single sais, thanx

2010-10-05 @ 09:07:20
URL: http://www.casdamerica.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0