Vid 33 är man passé

nymobilRedan första dagen som 55+ känner jag mig diskriminerad och kränkt. I dagens dn slår man på trumman för en ny mobilmodell, Seniorfonen.

Hur kommer man bara på ett så fult produktnamn? Varför skulle jag plötsligt behöva en ny mobiltelefon? En som dessutom är ful, med få funktioner och som gör att jag känner mig fullständigt omyndigförklarad?

 

Jag gillar fortfarande min lilla puderdosa och ser inga problem att fortsätta använda både kamera och surffunktion. Mina fingrar dansar glatt över tangenterna och hjärnan fixar att styra dem att utföra mina önskningar. Jag fattar till och med fortfarande vad jag gör, när jag gör det.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Jag har mp3 på min också. Samt TV. Jag klarar det alldeles utmärkt.

2007-05-23 @ 11:34:50
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Annela

...det har jag också + radio och det går som en dans

2007-05-23 @ 20:55:33
URL: http://www.annelasmys.blogspot.com
Postat av: Inga M

Kan det vara sant?? Har äntligen den telefonen kommit som jag har väntat på och tjatat om så länge?!! En som passar oss som egentligen bara vill kunna ringa och ta bilder och skicka dem och kunna sms;a . Och som har stora knappar och tydlig display. Jag skulle inte alls känna mig kränkt av en sån.
Sen får jag väl gratulera (i efterskott antar jag )till fyllda 55. Hurra, hurra, hurra, hurra!
Jag är 57 och det här är min bästa ålder, i särklass! Och jag kan inte påstå att de andra åldrarna har varit dåliga så när som på tonåren då kanske.

2007-05-23 @ 23:32:19
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: björn carneholm

Telefonen är nära målet för min idé. Jag sakanar en telefon som har stora tydliga knappar och en stor tydlig display, helst så jag kan läsa utan att ta på glasögonen. Och en LUR, om det skulle behövas i vissa situationer, kombinera gärna med högtalarfunktion. Har försökt att få Nokia att intressera sig för en "vanlig telefon på mobilnätet" utan någon respons. De missar en möjlig utveckling för en stor grupp människor som går och letar efter en liten "tvål" som piper och som de måste ha glasögon för att använda och en penna för att tryck in rätt siffra med.
Har läst glada kommentarer till en stor telefon fr 40+ are som tröttnat på de pyttesmå mobilerna.
Brändöbo, Åland

2007-05-24 @ 09:15:07
Postat av: frktjatlund

Nä, 55+ är inte så illa om man betänker alternativet.
En telefon som jag skulle kunna hantera utan glasögon skulle knappast bli bärbar.

2007-05-24 @ 10:34:55
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Joel Hellrup

Jag tror inte det kommer att vara några problem för dig att fortsätta använda din puderdosa även i fortsättningen. Bara för att du tillhör den grupp mobiltelefonen riktar sig till behöver du inte köpa den (kanske är den nedre gränsen i lägre laget?), men jag är övertygat att det finns personer som skulle tycka att detta är den ultimata telefonen. En är exempelvis min mormor. Trots att hon gått en kurs "bli vän med din mobiltelefon" tycker hon att det är alldeles för många funktioner och för små knappar, hennes barnbarn får ständigt hjälpa henne med att uppdatera telefonboken osv. Jag tycker att seniorfonen är en fantastisk uppfinning och att ingen behöver känna sig diskiriminerad av den!

2007-05-25 @ 07:51:48
Postat av: K Larsson

Äntligen en bra sak för de som är funktionshundrade. Det är inte bara äldre som kan ha svårt med knappar och siffror. Den som har råkat ut för en sk förvärvad hjärnskada vet vad det handlar om. Det gäller både den sjuke och dennes anhöriga. Dyrt OK men det är värt vartenda öre att kunna nå den som inte längre hittar så bra ex.

2007-06-07 @ 17:27:34
Postat av: frktjatlund

Absolut att mobilen har en marknad. Men att sätta en åldersetikett på andra grejer än leksaker, tycker jag är fel.

2007-06-07 @ 18:14:12
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0