Faktum

Det var inte Staffan Westerberg, som förstörde livet för folk på 1980-talet. Jag är benägen att hålla med Tvåan om att det i själva verket var Bengt af Klintberg. Så fort man hör en mustig historia som kommer tanken farande "Äh, det där är en typisk klintbergare".


Maken återberättade en historia, som hans nya arbetskamrat, Micke, berättade i fredags. Micke bor i parhus och grannarna har flickor i samma ålder som Mickes egna. Barnen leker alltid tillsammans och vid ett tillfälle var alla fyra flickorna som bortblåsta.


Micke letade runt hemma hos sig och i trädgården, men inga barn någonstans. Då hörde han ljud från grannens uteplats. Det lät som någon gnydde så han gick dit. På bordet stod en sån där sändare-högtalare, som man har för att kolla om babyn sover eller inte. Det var ur den som ljudet kom. Då insåg Micke att det inte var ljud från barn i nöd utan något helt annat. Så han tog upp manicken och sa: "Ni i sovrummet, stäng av babysändaren".


Det tog ett par dar innan grannarna kom över det hela och vågade sig ut i sin trädgård igen.


Nå, ska man tro att detta verkligen har inträffat eller handlar det om glitterspray? Nu berättar jag historien vidare, med hopp om att få läsa den i nästa klintbergsbok.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Jag hade Bengt af Klintberg som lärare ett tag. Det var inte så jäkla kul som man kunnat ana. Eller så var det de andra studenterna som var för andäktiga.

2007-11-11 @ 16:28:47
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Kan tänka mig det. Att han inte är så kul i verkliga livet. Det är inte alltid som folk, som kan formulera sig i skrift, kommer till sin rätt när de ska uttrycka sig spontant i talspråk.

2007-11-11 @ 21:26:21
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Ulla

Hm. En sådan där "babyvakt" brukar bara ha sändning åt ena hållet. Det är ingen walkie-talkie.

2007-11-12 @ 10:36:21
Postat av: frktjatlund

ulla; jag visste det instinktivt. Det är just såna enkla sanningar som "förstör".

2007-11-14 @ 01:17:50
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0