Helt galet

(Bloggen bär sig väldigt konstigt åt, men jag testar ...)

I vår Billybokhylla är en sektion vikt för reseguider. En av de mer nötta utgåvorna är en tjock bok, som vi köpte någon gång på 1980-talet. Det var tider det! Då hade Skattmyndigheten ännu inte upptäckt förmånsbeskattningen för privat körning av tjänstebil.


Varje sommar packade vi bilen full med barn och prylar och gav oss ut på Europas vägar. Det var under den perioden som den numera skamfilade boken flitigt användes. Det var en bibel för vägfarare. Större delen av Europas vägnät fanns beskrivet med kringliggande sevärdheter. For man förbi ett slott på en bergknalle, var det bara att konsultera Europavägboken och där fanns uppgifter om både byggår och namn.


Många tråkiga Autobahntimmar kunde lättas upp när fröken Tjatlund bibringade barnen ett och annat om omgivningen. I alla fall för mig. Det är möjligt att barnen är av motsatt uppfattning.


En egenhet var att det mesta man kunde se och besöka platsade i någon rekordlista. Det fanns norra Europas största grotta och södra Europas äldsta väderkvarn blandat med Östeuropas största floddelta och världens minsta beboliga stenhus.


Nu skulle jag vilja komma med ett bidrag till nästa utgåva. På Södermalm, Stockholm, bor norra Europas barnsligaste man.


Exhibit A, som man brukar säga: I veckan hade Tvåan fått en skiva med Bamsehits, när hon köpte två tandborstar. Plattan innehåller schlagerlåtar, sådana som dagisbarn gillar, men texterna utspelar sig i Bamses värld. Typ låten där Markoolio sjunger In med bollen i mål är texten ändrad till Krösus Sork är så snål.


Maken tyckte skivan var jättefestlig och idag har plattan gått på oavbrutet. Man skulle kunna skylla på att barnbarnen var här, men det är inte hela sanningen. M nynnar hela tiden med, själv ledsnade jag redan på ett tidigt stadium.


Exhibit B: Svärdottern konstaterade att M har tre olika små spelkonsoler i sin ägo. Hur många 55-åringar har det? Det finns grabbar och tjejer bland bekanta, som ringer och vill ha speltips när de själva kört fast.




Nu är filmerna på Festivalen bokade och betalda, 17 olika föreställningar. Även i år kör jag med backstugeverksamhet och har lovat att titta till Stella så övriga, mer uthålliga familjemedlemmar kan roa sig.


Kommentarer
Postat av: Anonym

farsdag, eller heter det fars dag? den är umbärlig,
kartor kan vara kul att ha kvar, man kanske vill kolla nån detalj, efter ett par år - typ!
billy - har vi numera, bara två av.
även vi har föreslagit (tvingat) barnen till kultur och kunskap/allmänbildning, som då var umbärligt (för dom), roligare i efterhand, säger dom nu(möjligen efterhandskonstruktion - eller inte)!

2007-11-13 @ 21:43:38
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: F

Finns det något särskilt galleri eller annat evenemang där norra Europas barnsligaste man förevisas?

2007-11-13 @ 21:55:01
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: frktjatlund

masken; vi har faktiskt kvar en Europakarta där vi ritat in alla turer vi gjorde. Den håller helt på att falla sönder.
f; han brukar hänga på BR.

2007-11-14 @ 00:38:57
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0