Familjeidyll

Jag har tappat sugen totalt och efterlyser en livscoach som kan hjälpa mig att få ihop vardagspusslet. Eller heter det livspussel? Men det låter lite tjatigt ihop med livscoach. Ett uppdrag värdigt Mia Törnblom.


Större delen av natten arbetade mitt undermedvetna. På det där jobbiga, mardrömslika sättet, när man hela tiden försöker komma någon vart bara för att upptäcka att man sitter fast i mental kvicksand. Hela tiden försvinner allt genom att man svarar "Nej" på frågan "Vill du spara ändringarna?" Eller så skärmen plötsligt helt blå och hårddisken okontaktbar.


Inte fick jag heller minsta sympati från maken när jag beklagade mig över min störda sömn. Nej, han är helt kallsinnig och tycker bara att jag har en störd inställning till mitt jobb.


- Ingen kommer tacka dig, när du går in i väggen.

- Ska du säga. Din inställning är väl ännu mer sjuk. Jag fattar inte hur du kan vara nöjd med din insats. En massa energi går ju åt till att skotta undan så det verkar som du jobbar.

- Nu överdriver du. Men håll med om att det är vansinne när du kan vara ledig på din lediga tid.

- Men du har inga problem med att göra av med pengarna som jobbet ger.


Nu är M ute och gör av med pengar och jag försöker läsa Stieg Larsson, men humöret är på den nivån att jag har svårt att hålla med det allmänna omdömet om att han är en stilist. Den här formuleringen t ex känns lika jargongiga som flera av mina egna:

"han berättade en skämtsam historia då Gunnar en kväll kommit hem och upptäckt den lokala begåvningsreserven bryta sig in genom fönstret; han hade gått över och frågat den efterblivne inbrottstjuven."


Begåvningsreserv och efterbliven? Har han kört Shift +F7? Jag läser vidare, men efterlyser bättre stil på en stilist!


Kommentarer
Postat av: Inga M

Ok, berätta nu vad som felar så ska vi bloggare coacha Dig. Vi är minst lika bra som Mia Thörnblom och framför allt gratis!
Sen tycker jag att Du har rätt när det gäller Stieg, så till vida att Ni skriver bra båda två. Du är också en stilist! Och borde naturligtvis skriva professionellt på något sätt och inte fortsätta att undanhålla världen Dina kluriga formuleringar och fräscha tankar om livet. Har inte systemvärlden någon tidskrift där Du kan ha en krönika eller så?

2007-09-10 @ 06:19:59
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

inga; tack för ditt beröm.

2007-09-10 @ 10:31:18
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0