H2O

Jag kanske inte är så miljömedveten som jag borde vara. Men det här med att transportera vätska på lastbil har jag aldrig förstått mig på. Ölflaskor t ex fraktas hela tiden kors och tvärs på Autobahn och andra vägnät, för att alla konsumenter ska ha tillgång till alla upptänkliga sorter.


Eftersom jag inte är särskilt begiven på öl så kan jag inte påstå att det är av miljöskäl som jag avstår från att ta mig en bira. Däremot gillar jag bubblor och vill gärna ha en flaska bubbelvatten till hands. Men kolsyra är också dyrt att frakta runt.
 image246

På jobbet har vi en förträfflig vattenautomat med två tappkranar där man kan välja mellan stilla och kolsyrat vatten. Enda minuset är att vissa medarbetare inte fattar hur man fyller på sin flaska. Jag får kalla kårar när någon kör upp en flaska, som man nyss halsat ur, så att flaskhalsen omsluter tappkranen. Brrr! Rena kräkmedlet för en äckelmagad.


Det billigaste bubbelvattnet misstänker jag kostar mest på miljön. Tyska vattenflaskor som säljs på Lidl och Rimi och som fraktats många mil innan det är i butik i Sverige. Och vad det gäller stilla vatten, så begriper jag över huvud taget inte varför folk är beredda att betala för det.


Fröken Tjatlund proudly presents: Vår egen bubbelmaskin, som kolsyrar kranvattnet. Vi hoppas att den håller länge än, eftersom vi hört att man lagt ner produkten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0