Hänt i Vecket

Jaha, så förklarar jag vinteråret officiellt invigt. Vi bytte tunna duntäckena mot de tjockare efter att ha legat och halvhuttrat oss igenom natten. Sovrumsfönstret står alltid på vid gavel; det är en kvarleva från allt tältande. Nattluften ska vara kylig, då sover man som bäst.


Tillvaron har annars varit ett givande och tagande. Tvåans familj erbjöd mig att hänga med på bowling och M lånade som tack deras bil. Även Stella "kastade" klot; ett staket gjorde att kloten inte gick i rännan så hon kunde inkassera lite poäng. Hennes kast var mera släpp och ett par gånger drabbades de av time out som gjorde att jag missade mitt första slag.


Idag irrade vi runt flera timmar idag i svampskogen tillsammans med Tvåans familj. Några futtiga gula kantareller var enda resultatet, trots att skogen var rena rama svampdrömmen. Tråkigt nog visste inte årets svampar om det.


På vägen hem ringde Tvåans bästis sen barnsben och ville bjuda dem på middag. Kruxet var bara att de efterlyste lite vin. Svärsonen hade bara svindyra flaskor på lager men vi kunde erbjuda några flaskor från semestern, som tack för svampexkursionen.


Annars kan jag meddela att det ägt rum ännu en aktion mot Körsnär Göran Larsson, Hornsgatan, denna vecka. Senast hällde några aktivister tjära över fasaden. Nu var det dags för en omgång med Falu Rödfärg.


Djurrättsaktivister engagerar sig med jämna mellanrum för att få bort den siste körsnären på Söder enligt principen ändamålet helgar medlen. Man sabbar helt enkelt min och andra närboendes närmiljö.


Nu är trottoar och rännstenen runt omkring rödfärgat. Min undran är: hur miljövänlig är rödfärgen och vem är skurken i dramat? Är det körsnären eller aktivisterna? Hur olagligt är det att sälja skinn och päls? Eller att förstöra och förorena allmän plats?


Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag har inte varit särskilt flitig i svampskogen i år. Har lämnat de närmast kringväxande svamparna till andra. Men det sägs att svampsäsongen var tidig i år och att det går mot slutet nu. Har jag svårt att tro. Man brukar kunna plocka svamp fram emot älgjakten i oktober och förra året till och med i december!

2007-09-16 @ 20:40:22
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Anonym

lite färg, har vä ingen dött av, 69 kr/kg för smågodis har väl ingen dött av, btw och ptw och ltc
är ju bara fjolligt,
själv ska jag köpa en bögslunga och göra slingor i håret och sen toppa upp - med en ring i örat!

2007-09-16 @ 23:12:45
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: Annaa M

Ja jag vågar ju inte gå till centrum och köpa kattmat ens i min vargpäls. Ett problem med många av de där djurrättsaktivisterna är att de även säger nej till skinnskor utan bara bär syntet om fötterna. Dvs det är ok med ändliga resurser och växthusgaser men inte att döda ens odlade djur till kläder.
All målarfärg ska så vitt jag minns behandlas och samlas in som miljöfarligt avfall och aldrig hällas ut i avlopp. Även om den är vattenbaserad. Med tanke på att min vän miljöskyddshandläggaren blev åtalad och fälld för nedskräpning och dömd att betala 7 500 kronor när han slängt ett korvpapper på en gata i Falun torde uthällande av stadens röda färg föranleda rätt kraftfulla efterverkningar.

2007-09-17 @ 21:01:58
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

inga; jag har plockat svamp i över 20 år och det här året kan jag utnämna som det sämsta. Det är bara de gula kantarellerna som förgyllt något.
masken; jo, man kan dö av lite färg. Tänk på 007 och Goldfinger. Och smågodis kan vara förödande, för att inte tala om bögslungor. Slunga bögar, det måste klassas som hatbrott.
annaa; körsnären har högtrycktvättat sin bit av trottoaren, så nu har färgen runnit flera hundra meter längs gatstenen. Nej, de där aktvisterna vinner bara de redan frälsta.

2007-09-17 @ 21:33:56
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: Ska jag tolka det som att det enda ställe Du egentligen kan ha pälsen på är hemma? Och vem behöver en päls hemma inomhus? (Asch, Du förstås, som har det så kallt jämt! Shitt, den gubben gick inte heller! Jag får hitta på något annat sätt att lura av Dig den där vargpälsen som Du inte behöver och som bara tar plats i garderoben!)

2007-09-17 @ 23:35:42
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Philliphanne

Greetings from Arlington, Texas! Nice site!

2009-05-19 @ 14:53:07
URL: http://philliphanne.20six.fr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0