Intima avslöjanden

Nej, jag ljög verkligen inte när jag fyllde i mitt CV på Monster. Ni får tro mig på mitt ord även om jag inte kan svära vid min mors grav. Faktiskt av rent praktiska skäl; askan är strödd i en minneslund. Jag har verkligen pluggat både redovisning och företagsekonomi och det med framgång.


Men idag kom kontoutdraget på kreditkortet. Man skulle dra slutsatsen att jag skulle ha nytta av en God man. Ja, maken är både snäll och hygglig, men någon siffermänniska är han knappast.

Förra kontoutdraget tolkade jag som att jag hade en skuld på 1 029,96 kr till banken. Det står ju för bövelen minus efter beloppet. Jag betalade och såg glad ut. Tror jag. Men nu inser jag att det var ett tillgodohavande, som jag med några illa valda knapptryckningar dubblerade.


image252

Sen har vi det här med fondsparande. Jag har inte orkat avsluta kontot på banken. Oj, vad rik jag blivit; drygt 8 spänn tillgodo. Säga vad man vill om min näsa för goda placeringar, men dubbel utdelning på insatt kapital är inte fy skam.


image253

Sen undrar jag varför banken skickar ut fondrapporter till mig. Kostnaden för det överstiger alla gånger mitt saldo.

Det har ju rapporterats om hur arbetsgivare gör alla upptänkliga undersökningar, som UC, utdrag ur Kriminalregistret, drogtester med mera, på tilltänkta jobbkandidater. Jag hoppas att ingen kommer på idén att sätta den personliga ekonomin under luppen.


Kommentarer
Postat av: Inga M

För att inte tala om kollen av folks bloggar......! Tur att arbetssökandet inte är akut för handen!

2007-09-14 @ 05:28:03
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Nej, inte skulle jag vilja att en potentiell arbetsgivare skulle få nys om mitt alias.

2007-09-14 @ 10:44:51
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0