Kylslagen valsmelodi

Grämelsens son i telefon

sprattlar gör Far ska ni veta.

Pajat - ack ja - hajat har jag

kylskåpet upphört att streta.


För en månad sedan kom Trean över ett kylskåp vid ett renoveringsjobb. På något vis kände han väl på sig att han borde återgälda sin storebror för allt han ställt upp på. Det skåpet står nu på Ettans landställe.


Idag dog Treans eget kylskåp hemmavid. Inte helt, men konsekvensen är att det blir frysgrader eller ingen kyla alls. Men medeltemperaturen är med andra ord acceptabel. Oj, oj vad det sved den där storsintheten. Vem behövde bäst det där skåpet nu?


Det är klart att utan kylskåp och utan pengar blir man rätt så handikappad, som barnfamilj i stan. Men Faran sprattlade till och påminde sig ett skåp, som skulle ha kasserats vid senaste bytet av fastighetens vitvaror.


I hyresrätter jobbar man rationellt och är det kylskåpsbyte så är det. Då byter man utan undantag alla skåp. Även om det befintliga bara har något år på nacken. Onödigt slöseri, tyckte Faran och ställde det åt sidan.


Nu ser jag svarta rubriker för min inre syn

Anställd visar Sita var skåpet ska stå - gav kasserad vitvara till sonen

Tur att man inte är politiker!


Kommentarer
Postat av: Annaa M

När vi bytte spis i Göteborg tyckte vi det var så fånigt att alla spisar som bars ut var så skinande rena och fina trots att de var rätt så gamla och skröpliga. Vi ställde ut vår med massor av vällingfläckar och ibränd köttfärssås och kaffesump. Den skulle ju ändå kasseras. Trodde vi. Alla andra hade snappat att spisarna skulle skickas till fattiga familjer i Estland.
Hm, min erfarenhet av både allmännytta och privatvärd är att man väntar så länge med att byta kyl och frys att de gamla måste saneras som miljöfarligt avfall pga farliga kemikalier och energislukande konstruktioner och vartannat frysfack har orsakat livsmedelsburna sjukdomsutbrott genom att hålla en temperatur strax under nollpunkten.

2007-09-11 @ 01:34:24
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

En omgång med vitvarubyte gick just till Estland. Gamla energikrävande prylar. Men senaste omgången skulle kasseras.
Det försnillade skåpet hade bytts ut ett par år tidigare, då det befintliga klappat ihop.

2007-09-11 @ 10:11:39
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0